Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Janics Natasa cáfolja, hogy edzősködne

Téved, aki azt gondolja, hogy Dusev-Janics Natasa lemondott ötödik olimpiájáról. A győri színekben versenyző kajakozó saját pénzén készül Mexikóban, s cáfolja, hogy edzőnek állt volna.
Ledöbbent a meglepetéstől a háromszoros olimpiai bajnok Dusev-Janics Natasa, amikor néhány nappal ezelőtt Mexikóban arról értesült, hogy a Magyarországról hozzá is eljutott kósza hírek szerint ott a távolban nemcsak kajakozással foglalkozik, hanem – férjének besegítve – az edzői szakmát is elkezdte kóstolgatni.

„Ebből egy szó sem igaz. A nem is tudom, milyen szándékú feltételezést csak cáfolni tudom. Az igazság az, hogy teljes gőzzel készülök az idei válogatókra, és nagyon bízom abban, hogy már az első szegedi versenyen pozitív meglepetéssel szolgálhatok. Megszoktam, hogy az emberek pletykálnak rólam, ez már akkor is így volt, amikor még nem voltam ismert személyiség. A "keverés" igazából csak öt percig szokott kihozni a sodromból, utána mindig képes vagyok magam mögött hagyni a bosszúságot. Bezzeg amikor a kórházban feküdtem, a családtagjaimon és az igazi barátaimon kívül senki sem jött el meglátogatni, pedig Budán, és nem egy eldugott távoli helyen műtöttek. Úgy látszik, egyeseknek csak a pletykákra van idejük" – mondta Dusev-Janics Natasa a Telekom Sporthír Szolgálatnak adott nyilatkozatában, miután elhatározta, hogy tiszta vizet önt a pohárba.

Dusev-Janics Natasa keményen készül, hogy kiharcolja a világbajnoki csapattagságot. Fotók: facebook.com
Dusev-Janics Natasa keményen készül, hogy kiharcolja a világbajnoki csapattagságot. Fotók: facebook.com


Egy tavalyi budapesti sajtótájékoztatón a szövetség illetékesei közül senki sem tudott választ adni arra a kérdésre, ki vállalkozhatott a több hónapos mexikói tartózkodás finanszírozására, most viszont erre is fény derült.

„A repülőjegyemet a mexikói szövetség fizette ki, mert meghívtak egy edzői konferenciára, ahol versenyzőként számoltam be a sportolói pályafutásom eseményeiről. Azóta minden kiadás a saját költségem terhére megy.

Nem először költök magamra, mert soha nem sajnáltam a pénzt a felkészülésem jó feltételeinek megteremtésére.

Dusev-Janics Natasa háromszoros olimpiai bajnok kajakos
Másfelől a jó befektetések szinte mindig meg is térülnek. Az ember egyébként is szívesen ad ki pénzt arra, amit nagyon szeret. A férjemnek viszont állása van itt, és úgy látszik, jó döntést hozott, mert versenyzői máris sokat fejlődtek. Velem is nagyon lelkesen foglalkozik, úgy látszik, kezdünk belejönni a szerepünkbe. A munka közben ő "csak" egy edző számomra, de ha már otthon vagyunk, akkor a férjemet is visszakapom."

Gerincműtétje és a vártnál hosszabb gyógyulása miatt döntöttek úgy, hogy feladják az egész 2014-es versenyévadot, és körülbelül ugyanakkor jutottak arra az elhatározásra, hogy Mexikóban próbálnak szerencsét.
„Tavaly szeptemberben érkeztünk Mexikóba és áprilisig maradunk – folytatta a szegedi éveinek lezárása után Győrben lehetőséget kapott tizenkilencszeres világbajnoknő. – Hazaköltözésünk után Győrben és Szolnokon fogok edzeni, aztán remélhetőleg bekerülök a világbajnokságon részt vevő csapatba. Októberben mennénk vissza Mexikóba, és szerintem nagyon jó lenne, ha minden évben hat hónapot ott és ugyanannyit Magyarországon tölthetnénk. Már csak azért is, mert ki nem állhatom a téli hideget."

Mexikóban azért kikapcsolódásra is jut ideje a kajakosnak.
Mexikóban azért kikapcsolódásra is jut ideje a kajakosnak.

Ezt az alkalmat is megragadta, hogy köszönetét fejezze ki dr. Varga Péter Pálnak, a Budai Egészségközpont gerincsebészének, aki – szavait idézve – igen jól sikerült műtéttel és újra gondtalan élettel ajándékozta meg.

„A sportolói életemet viszont még nem kaptam vissza. Egyre jobban hiányoznak a versenyek, kezdem már nagyon unni, hogy minden edzést egy másik követ, és azután is csak ugyanaz következik. Néha edzés közben próbálom áthelyezni magamat egy verseny szereplői közé, és akkor úgy hajtok, mint egy megszállott."

Nem tartja a kapcsolatot a magyar szövetséggel, és úgy gondolja, egyelőre a válogatott vezetőedzőjével, Storcz Botonddal sincs megbeszélnivalója. Fel sem merül benne az a kérdés, hogy kimaradhat-e az életéből az idei világbajnokság, de ha mégis így történne, arra is megvan a válasza: „Pozitív a gondolkodásmódom. Nem az esélyeimmel foglalkozom, hanem a munkával, amiben mindig is a legjobban bíztam.

Ha lemaradnék a milánói világbajnokságról, akkor még erősebb lesz bennem a bizonyítási vágy. Nem török meg és nem is állok le. Jó erőben vagyok, jól megyek a vízen, mi másért is csinálnám az egészet, mint egy jól teljesített riói olimpiáért" – hangsúlyozta Dusev-Janics Natasa. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal - Kuparangadó Győrben

Várhatóan izgalmas összecsapással folytatódik a férfi futsal Magyar Kupa a legjobb nyolc között, a… Tovább olvasom