Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Hamar elszálltak a magyar remények

12. perc: Huszti egy ártalmatlannak látszó szituációban lekönyökölte Srnát, ezért az angol játékvezető kiállította.
A szabadrúgás pontosan Prsóhoz szállt, akinek 5 méteres fejesét Király a keresztléc alól tolta ki.

30. perc: Prso 12 méteres, kapu közepébe tartó lövését Király biztosan védte.

32. perc: Molnár adta el a labdát saját büntetőterületén belül, s Prso előbb egy csellel becsapta a hibázó védőt, majd 10 méteres bombája a keresztlécről a hálóba vágódott (1–0).

40. perc: R. Kovac 25 méteres bombáját Király a bal felső sarokból tolta ki szögletre.

45. perc: Srna jobb oldali beadását Babic lefejelte Klasnicnak, aki 5 méterről fölébombázott.

50. perc: Rósa jobb oldali szabadrúgását Gera közelről a kapus kezébe fejelte.

57. perc: Klasnic egy csellel becsapta a magyar védőket, majd 17 méterről a jobb alsó sarokba csavart (2–0).

81. perc: Srna futott el a jobbszélen, beadására kimozdult Király, de a menteni igyekvő Gyepes megelőzte őt, s a kapuba lőtt (3–0).

Nagyot „kaszáltak" a horvát rendezők és rendőrök

Népes soproni szurkolói csoport is elutazott Zágrábba, a horvát–magyar mérkőzésre. Egyikük becslése szerint Sopron és környékéről közel félszáz drukker csatlakozott a többezres magyar táborhoz. A soproniak a mérkőzés napjának délelőttjén indultak el. Amint arról az egyik soproni szurkoló, Szűcs Szabó Máté bezsámolt: az úton szinte végig zászlóikat lobogtató magyar drukkerekkel találkoztak.

A horvát rendőrök Zágráb külvárosában egy óriási parkolóba terelték a magyarokat, akik kénytelenek voltak otthagyni járműveiket. Onnan különjáratos buszok szállították a Maximir-stadionba a magyar szurkolókat. A mérkőzés előtt persze alapos motozáson estek át honfitársaink és az éber horvát rendőrök és rendezők megszabadították őket öngyújtóiktól és aprópén- züktől. De nem ideiglenes jelleggel, hanem – mint a meccs után kiderült – végleg.

A soproni fiatalember elmondta, neki hét-nyolcszáz forintnyi aprópénzét és néhány kunáját vették el. Mivel mindenkitől elvették az aprót, feltehetően több százezer forinttal lettek gazdagabbak a „zágrábi szervek". Amikor a lefújás után szerették volna a magyarok visszakérni javaikat, a horvát rendőrök szavak helyett gumibotjaik fenyegető suhogtatásával, tenyerükbe csapkodásával feleltek...

A soproni drukker elmondta, mindezek ellenére óriási élmény volt kiutazni és látni a nemzeti csapatot. A stadionban remek volt a hangulat, és a magyarok is végig buzdították legjobb futballistáikat.

Verekedések három városban

Albán és görög szurkolók verekedtek össze Athén belvárosában néhány órával azután, hogy az Európa-bajnok labdarúgó-válogatott vendégként vb-selejtezőn 2-1-re kikapott Tiranában. Ketten súlyosan megsérültek. A randalírozók közül néhányat kórházba vittek, majd ott a rendőrség őrizetbe vette őket.

Szalonikiben ugyancsak voltak összetűzések görögök és az ott élő albán kisebbség között. rendőrségi jelentés nem tér ki arra, hogy voltak-e sérültek vagy letartóztatások.

Két vendégszurkoló megsebesült, kilenc személyt pedig őrizetbe vettek a szombat esti osztrák–angol labdarúgó-világbajnoki selejtező után Bécsben.

A hazaiak jó hajrájának köszönhetően 2–2-vel zárult mérkőzésen nyugalom volt, csupán egy osztrák biztonsági őr sérült meg könnyebben, támadóját „kiemelték" a tömegből. A verekedés a belvárosban tört ki a lefújást követően. A verekedésben nyolc személyt őrizetbe vettek, egyikük fogságban marad, mert rendőrautót rongált meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

18 és fél millió forintot keresett Janics az olimpián

A kétszeres olimpiai bajnok kajakos, Janics Natasa kereste a legtöbbet Athénban - legalábbis ami a… Tovább olvasom