Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Gyógyító soproni siker

Második hazai mérkőzését is tíz ponttal nyerte meg az MKB- Euroleasing az orosz Jekatyerinburg ellen.

Második hazai mérkőzését is tíz ponttal nyerte meg az MKB- Euroleasing az orosz Jekatyerinburg ellen az Euroliga nyolcaddöntőjében, így a csapat bejutott a kontinens legjobb nyolc együttese közé. A hatalmas siker igazi csapatmunka volt. A soproniak a negyeddöntőben a szintén orosz Szamarával találkoznak.

Ahogy hétfőn és kedden, úgy csütörtökön sem tartott edzést az MKB-Euroleasing játékosainak a szakvezető, Székely Norbert. Az ok azonban egészen más, mint a hét elején volt. Az edző, mint ismert, a hét elején beteg volt, a csapat Székely segítője, Srdjan Radulovic, valamint a Szerbiából a csapat felkészítésére Sopronba utazó Stevan Karadzic irányításával „hangolt" a döntő ütközetre. Csütörtökre pedig Székely – aki egyébként sokkal jobban van a győzelem után – szabadnapot adott játékosainak, hadd pihenjék ki a Jekatyerinburg elleni hárommérkőzéses küzdelemsorozatot, amelyet – és ez a legfontosabb – sikerrel vívott meg az együttes. A soproniak 2–1-es összesítéssel túljutottak az orosz sztáralakulaton. Jöhet a következő szibériai túra, az MKB-Euroleasing a Szamarával játszik ugyanis a Final Fourért. Az első összecsapást február 20-án, a másodikat február  23-án, míg az esetleges harmadikat 28-án rendezik. A pályaelőny az oroszoknál van.

A szerdai csata hősei közül Ivana Matovic a második félidőben vette át a vezérszerepet. Különösen abban a harmadik negyedben húzta a szekeret s szerzett igen fontos kosarakat, amikor eléggé „leült" a soproniak játéka. Matovic 17 ponttal és nyolc lepattanóval zárta az összecsapást: „Nehéz meccs volt, de végig hittünk abban, hogy nyerünk. Az egy hónappal ezelőtti pécsi meccsünk azért izgalmasabb volt. Most a sok szabálytalanság, személyi hiba miatt szaggatott találkozót játszottunk, ellenfelünk próbálta tördelni a játékot. Hogy ez nem sikerült neki, azt a szívünknek, a jó védekezésünknek, valamint  remek közönségünknek köszönhettük."

Tizenhat perc, tizenhat pont – ez volt a cserepadról nagyot alkotó Olekszandra Gorbunova mérlege. Az ukrán lány különösen az első negyedben villogott, nagyon sokat tett azért, hogy hétpontos hátrányból a negyed végére tízpontos előny lett: „Az edzőnk beteg volt, tehát a gyógyulásáért is játszottunk, reméljük, jobban lett... A pályán óriási volt a harc, a szívünknek, akaratunknak is köszönhettük a győzelmet."
Szintén a kispadról tett hozzá sokat a csapat teljesítményéhez Károlyi Andrea, aki az első negyed végén és a második elején villogott: „Kisebb hibáktól eltekintve azt gondolom, végig mi irányítottuk a játékot és a kezünkben tartottuk a mérkőzést.

A három meccs alapján bebizonyosodott, sokkal jobb csapat vagyunk, mint a Jekatyerinburg."
Károlyi az első meccsen triplákkal, most,  a sorsdöntő harmadik összecsapáson duplákkal „kergette őrületbe" az orosz csapat játékosait, azaz a legkiélezettebb pillanatokban talált biztos kézzel az ellenfél kosarába: „Úgy gondolom, jól felkészültünk és jól is játszottunk. Bár akadtak hibák a játékunkban, összességében sokkal több volt a jó megoldás."

Honti Kata ismét hatalmas mezőnymunkát végzett, 12 pontja mellé nem kevesebb mint nyolc lepattanót szerzett: „Iszonyú kemény könyöklések mentek a palánkok alatt, borzasztó verekedős meccs volt, adtam is, kaptam is. Az nem volt baj, hogy ellenfelünknél nem játszott Sauret. Úgy érzem, kint a mezőnyben erősebbek voltunk, frissebbek maradtunk, de az egész csapat kitett magért, miként a közönség is!"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üres stadionok előtt folytatódhat az olasz bajnokság

Az olasz kormány rendkívüli ülésén szerda este elfogadta a stadionokra vonatkozó megszigorított… Tovább olvasom