Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Forró hangulatú dobópárbaj

Kosárlabda - Bő egy perccel a vége előtt öt pontra jött fel a Szeviép, s végül a vártnál egy sokkal izgalmasabb találkozón, az önmagához képest igen gyengén védekező soproni együttes, ha nehezen is, de hozta a kötelezőt.
MKB-Euroleasing - Szeviép Szeged 101-94 (30–30, 27–17, 17–19, 27–28)
Sopron, NB I-es női mérkőzés, 700 néző. V.: Papp, Szilas.
MKB-Euroleasing: NÉMETH 16, HONTI 14/6, Gorbunova 8, KÁROLYI 11/9, Horti 13
Cs.: MILOVANOVIC 19, Horváth Zs. 4, Semsei 8, Sliskovic 9
Edző: Székely Norbert
Szeviép Szeged: TÖRÖK 5/3, VRANCSEVA 17/12, Kovács 5/3, TOMOVA 17/3, Kajdacsi 11
Cs.: Russai 10/6, SZLIMÁK 29/15, Laczi
Edző: Fodor Péter

Egyik, ha nem a legjobb játékosa, a makacs talpsérüléssel bajlódó Fűrész Emőke nélkül lépett pályára a Szeged, a soproni csapatban ezúttal Albena Branzova volt a kimaradó légiós.

Károlyi az első három percben három triplát dobott, Gorbunova pedig duplákkal vétette észre magát, a túloldalon a két magas ember, Tomova és Kajdacsi villogott. Az első negyed 30–30-as eredménnyel ért véget, ami minősíti a csapatok védekezését, nem ritka, hogy más esetekben félidőben kevesebb pont születik... Az első negyed hajrájában sem lankadtak a csapatok, már ami a pontszerzést illeti, soproni oldalon Honti jeleskedett, a szegedi csapatot pedig cserejátékosai, Szlimák és Russai tartotta versenyben triplákkal.

A második szakasz elején is fej fej mellett haladtak a felek. A negyed közepéhez érve aztán a jóval rövidebb kispaddal, azaz kevesebb minőségi cserejátékossal rendelkező vendégcsapatnál jött egy kis holtpont. Ezt a Sopron Sliskovic vezérletével egy 8.0-ás rohammal használta ki, és gyakorlatilag az ezzel szerzett előnyt tartotta, sőt, növelte egy picit szünetig.

A második félidő elején Gorbunova egy támadó hiba formájában megkapta negyedik személyijét. Ezt követően a hazai szurkolók általános megrökönyödésére a korábban a soproni csapatban is megfordult Szlimák Hajnalka tripla parádéját figyelhették: a bedobó a harmadik negyed első felében négy triplát helyezett el a hazai gyűrűben. Fel is hozta együttesét egyetlen pontra, felforrósodott a légkör, izgalmas lett a találkozó. Ezt követően Németh és Honti erőteljes, betörések utáni kosaraival újfent szusszanásnyi előnyhöz jutott a Sopron.

A zárószakasz Kovács triplájával indult, ám erre a találatra Honti hármassal, Milovanovic pedig néhány ügyes duplával felelt. Tíz pontra nőtt az MKB előnye, ám a roppant szívós és kitűnő dobóteljesítményt nyújtó szegediek nem adták olcsón a bőrüket. Török ügyesen szervezete a játékukat, ekkor Vrancseva szórta a triplákat, Szlimák pedig közelebbről sem nagyon tudott hibázni. Bő egy perccel a vége előtt öt pontra jött fel a Szeviép, s végül a vártnál egy sokkal izgalmasabb találkozón, az önmagához képest igen gyengén védekező soproni együttes, ha nehezen is, de hozta a kötelezőt.

Székely Norbert: – Egy szörnyű mérkőzésen sikerült nagy nehezen megszerezni szurkolóink segítségével az áhított győzelmet.

Fodor Péter: – A második negyedben ugyan elengedtük a Sopront, ám, jól játszva sikerült végig nyílttá tenni a mérkőzést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól szerepeltek a SMAFC csapatai

Kosárlabda - Kötetlen hangulatú közös évadzárót tartott az egyetem éttermében a SMAFC férfi- és a… Tovább olvasom