Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Felnőttcsapat nélkül értelmetlen a nevelés

Labdarúgás - Az SC Sopron elnöke nem tud a leendő felcsúti kapcsolatról. A város vezetői ma részt vesznek az utánpótlásklub szülői értekezletén.
Lehet, hogy végnapjait éli Sopronban a profi labdarúgás. Nagy kérdés, ez esetben mi lesz az utánpótlás-nevelő egyesülettel, az FC Sopronnal?
Hallani arról, hogy a Felcsúttal „szövetkezne" az egyesület, Vörös Sándor elnök azonban ezt a maga részéről cáfolja. Ma este egyébként önkormányzati vezetők részvételével olyan megbeszélést tartanak, amely választ adhat több függőben lévő kérdésre.

Az SC Sopron elnöke érdeklődésünkre a felcsúti kapcsolatról azt mondta, őt, mint az SC Sopron elnökét Felcsútról hivatalosan senki nem kereste.
„Mások, a Győri ETO és a Haladás viszont felvette velem a kapcsolatot abból a célból, hogy szeretne együttműködni a soproni utánpótlás-nevelő egyesülettel, tárgyalásokig azonban nem jutottunk el. Nem, mert abban bíztam, sőt, még most is bízom benne: lesz profi futball Sopronban. Először abban reménykedtem, hogy a REAC maradhat, tehát élvonalbeli labdarúgás lesz a városban. Látva, hogy ez kútba esett, most abban bízom, sikerül megegyezni a dunaújvárosiakkal és másodosztályú csapata lesz Sopronnak. Az önkormányzat és a dunaújvárosi tulajdonos felől érkező hírek kezdetben kedvezőek voltak, magam is részt vettem néhány egyeztetésen Héger úrral, aztán szomorúan és megdöbbenéssel hallottam, hogy az önkormányzat változtatott az álláspontján. Az utánpótlás-nevelő klub elnökeként azért tartom nagyon fontosnak, hogy maradjon profi futball a városban, mert önmagában egy utánpótlás-nevelő egyesület olyan, mint egy félkarú óriás. Egy nevelőegyesület akkor működhet igazán sikeresen, ha van hová, kinek nevelni, van perspektíva az ott készülő labdarúgók előtt."

Vörös Sándor
Vörös Sándor

Az SC Sopron helyzetéről, a szezonjáról a következőket mondta az elnök:
„Bár még egy forduló hátravan, azt büszkén mondhatom, a szakmai célt, azaz a kiemelt csoportban való bentmaradást sikerült elérni a csapatnak. Igen küzdelmes, nehéz év volt, már csak azért is, mert ami eddig jól működött, hogy a felnőttcsapattal kötött szerződés értelmében a mérkőzéseken bizonyos hirdetési felületet mi hasznosíthattunk, az idén már nem ment. Ezen túlmenően azért is bizonytalan a helyzetünk, mert – nyilván összefüggésben a profi futballal – nem látni a jövőt. Az edzőknek lejár a szerződésük, nekik sem tudunk mit mondani, a szülők is érthetően kíváncsiak arra, hogyan alakul a folytatás."

Ma este hat órától a stadionban szülői értekezletet tartanak, amelyre meghívták Abdai Géza és Simon István alpolgármestereket is.
A szurkolók aláírásgyűjtést kezdeményeztek a soproni profi futball megmentéséért. Szombaton 16 órától a stadion több pontján lehet csatlakozni hozzájuk.

Olvasóink írták

 • 3. pisti50 2008. június 13. 20:17
  „Kormos János.

  Én is kintvoltam igaz ajdnem haza mentem,mert semmi másról nem esett szó csak a pénztelenségről.de arrol nem esett szó hogy a koros ozstályból ki öregedett játékosok hol rugják a bőrt
  peddig ez a legfonntossabb.
  Ki öregednek és nemtudnak hol focizni mert nincsen felnőt csapat.
  Nincs kire felnézzenek.
  Sopronba megfog halni igy a foci,mert ezeket csak a kosár érdelki.
  Miért nem beszélnek a Soproni sörgyárral, és a Samas hungária kft.vel SweedwodR Mind három külföldi érdekeltségü gyár és jó reklámhordozó.Ezeket nemtudja a város vezetés? Röhely.
  Mert ugye az is elhangzott nincs reklám szerződés.
  Hát én az egyszerü eszemmel mindjárt 3-mat irtam ide,de ezen kivül még hány van.”
 • 2. kormos.janos 2008. június 13. 19:43
  „Ma voltam a szülői értekezleten.
  Ha az Önkormányzat képviselteti magát, akkor többé nem megyek.
  Ez a városvezetés gőzerővel dolgozik - saját maga ellen.
  Szerintem elsősorban a választók igényeinek kellene megfelelni, és csak azután a politikai érdekeknek.
  Nem tudom majd kit válasszak, de azt tudom kit ne.
  Önök: Fodor, Simon és Abdai urak, számunkra leszerepeltek!
  Mert volt ma szó mindenről: sokat tesz az Önkormányzat sokat tesz és sokat tenni fog.
  Az "értekezlet" komolyságát tükrözi, hogy Simon úr - egyebek mellett - arról beszélt, hogy mivel az ember edzett volt, nem tudta megenni a vadállat.
  Hát mi van ebben a városban?”
 • 1. LAZA 2008. június 13. 13:31
  „Kedves Sanyi!
  Nagyszerü dolog amiről Te beszélsz és ez évtizedekig igy is volt a városunkban.(Te tudod a legjobban hiszen magad is futballoztál)
  Kivéve az elmúlt talán 7-8 évet.A Sifter testvéreken kivül hány soproni fiatal játszott rendszeresen ezekben az években?
  Gondolod,hogy ha ide jön megint valami kókler megváltó annak a legfontosabb dolga az lesz,hogyan tudja majd a soproni fiatalokat beépíttetni a profi csapatába.Nem nem az lesz.Megint jönnek az eladásra váró húszadrangú idegenlégíósok és a városvezetés dolga csupán arra fog korlátozódni,hogy öntse a pénzt a feneketlen kútba.A legújabbkori megváltónk feltételeit olvasgatva ez a pénzmennyiség bizony jónéhány utánpótlás bázis fenntartását több sportágban is fedezné.
  A megoldást továbbra is a még életben lévő soproni csapatok a SFAC és az SVSE jelenthetik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisalföld-kupa győri dobogósokkal

Torna - Tizennyolcadik alkalommal rendezte meg a Kisalföld-kupa utánpótlásversenyt a győri… Tovább olvasom