Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

ETO-gimi

Labdarúgás - Szeptembertől megnyitja kapuit Győrött az ETO FC gimnáziuma.
A Győri ETO FC által létrehozott ETO Jövőjéért Alapítvány már másfél éve működteti a Fehér Miklós Labdarúgó Kollégiumot, melynek lakói az ETO FC fiú és lány futballistái. Tavaly nyártól elindult a futballakadémiai képzés, idén szeptembertől pedig az ETO saját gimnáziuma is megnyitja a kapuit.

Horváth Zsolt, az iskola igazgatója: „A napi két edzésre és a négy étkezésre fűztük fel az órákat. Az iskola elve, hogy a gyerekek a sportolás mellett tanulnak is. Tulajdonképpen egy egész napos iskoláról van szó, ahol a diákok reggeltől este fél hétig nálunk vannak. Idén évfolyamonként egy-egy osztály indul, jövőre azonban már kettő-kettő. A felvételi már megtörtént, szeptembertől főleg fiúk és zömében labdarúgók kezdik el tanulmányaikat, de természetesen más sportágak képviselőit is várjuk, ezzel is színesedik az iskola palettája."

Az intézmény a közoktatási típusú sportiskolai kerettanterv óratervét használja és a törzsanyagon kívül az alábbi lehetőségeket kínálja: angolnyelv-vizsga, előrehozott informatika- érettségi, az érettségin kívül az utolsó két évben előképzés is lesz a következő OKJ-s szakmákra: edző, sportmasszőr, játékvezető, sportmenedzser. A gimnázium öt évfolyamos és nyelvi előkészítővel kezdődik.

A jelentkezés feltételeiről, lehetőségeiről, tanulmányi és sportszakmai kérdésekről az érdeklődők az alábbi telefonszámokon kaphatnak tájékoztatást. Horváth Zsolt igazgató (96/529-005) vagy Siska Attila edző (20/478-6375).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két korosztályban gyűjtött két trófeát a házigazda Dózsa

Labdarúgás - Győrött immár második alkalommal rendezték meg idén a Hungary Cup nemzetközi… Tovább olvasom