Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Életmentés a futballpályán

Csaknem tragédiával végződött a vasárnapi Kapuvár–Csesztreg NB III-as labdarúgó-mérkőzés. A hatodik percben összeesett a vendégcsapat jobbhátvédje, Fentős Pál, a mentők gyors segítsége mentette meg a huszonhat éves fiatalember életét.

Fehér Miklós tragédiája kísértett vasárnap délután Kapuváron, amikor a helyi csapat és a csesztregi együttes NB III-as mérkőzésének hatodik percében összeesett a vendégek huszonhat éves jobbhátvédje. A fiatalember életét a mentők és a helybéliek gyors beavatkozása mentette meg. A részletekről Tóth József, a hazaiak technikai vezetője beszélt a Kisalföldnek.

– Amikor észleltük, hogy a csesztregiek jobbhátvédje összeesett a pályán, szinte azonnal éreztem, nagyobb baj lehet. Hasonló esetet láthattunk többet is mostanában, ezért a mentőket hívtam a nálam lévő telefonon – mesélte a kapuvári szakember.

A mentők megérkezéséig Végh Zoltán, a hazaiak gyúrója próbálta menteni a menthetőt. Először aztán a helyi mentők érkeztek meg, akik megkezdték Fentős Pál újraélesztését. Nem sokkal később futott be egy másik mentőautó, így az orvosok együttes erővel küzdöttek a fiatalember életéért. Információink szerint négy-öt alkalommal is „kiütötték" a fiatalember szívét, közben testvére és a csapattagok, valamint édesapja szorongtak a mentőautó mellett. Az orvosok áldozatos munkája végül visszahozta az életbe Fentős Pált.

A két csapat szakembereinek javaslatára húsz perc után lefújták a mérkőzést.

– Ez a lépés volt sportszerű, hiszen a vendégek csapatában ott játszott a szerencsétlenül járt fiatalember öccse, az edző pedig az édesapjuk – említi Tóth József.

Az élesztés után a mentő a győri megyei kórházba szállította a játékost. Tegnap délután telefonon értük el öccsét, Fentős Tibort, valamint az edző édesapát, id. Fentős Pált. Elmondásuk szerint az ifjabb Pált nem kellett több alkalommal éleszteni, bár azóta lélegeztetőgépen tartják.

– Az orvosok szívproblémát állapítottak meg a bátyámnál, melyről ez idáig nem tudtunk – mondta Fentős Tibor, aki orvosi egyetemre jár. Úgy véli, a veszély még nem múlt el a testvére feje fölül, de a család bizakodik a felépülését illetően. Azt azonban hangsúlyozta: a sportorvosi vizsgálatokon elképzelhetetlen, hogy testvérénél a betegségére utaló jeleket nem vették észre a szakemberek. Véleménye szerint felül kell vizsgálni az ellenőrzések rendszerét. Erre utal több hasonló magyarországi eset is.

Turbók Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alonso nyert Monacóban

Majdnem nulla előzési kísérlettel hozta le a huszonkét pilóta a futamot. Alonso kvázi rajttól célig vezetett, a sorrend csak a kerékcseréknél változott. Hamilton tíz körrel a vége előtt letolta volna csapattársát, annyival gyorsabb volt, de megelégedett a második hellyel. Újra holtverseny a vb élén. Tovább olvasom