Kisalföld logö

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 21°C Még több cikk.

Egyedülálló futballtorna Győrött

Labdarúgás - Az Ovifoci Club Győr szervezésében csaknem valamennyi megyeszékhelyi óvoda apróságai pályára lépnek két hétvégén. Az országban egyedülálló kisgyermekklub 21 óvodájának futballcsoportjai mérik össze tudásukat.
A mostanihoz hasonló rendezvényre még nem volt példa Győrött, de vélhetően az országban sem. Csaknem háromszáz kis focistapalánta kergeti majd a labdát november 15-én és november 22-én öt helyszínen, öt csoportban. A csoportgyőztesek pedig december 13-án találkoznak, hogy eldöntsék az I. OMV Győri Ovifoci Kupa sorsát.

A szervezők, a csoportok vezetői és az apróságok egyaránt nagy izgalommal várják a mérkőzéssorozatot, hiszen a kilenc éve alakult Ovifoci Club Győr vezetése régóta tervezi, hogy a csoportfoglalkozások és az évenkénti gála mellett megrendezik az óvodák közötti mérkőzéssorozatot is.

– Kapóra jött az ősszel alakult Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség óvodásokat is megszólító országos programja, amelyhez csatlakoztak óvodáink, csoportjaink is – tájékoztatott Knausz Lászlóné, az Ovifoci Club Győr ügyvezető elnöke. – Igaz, nálunk mint minden ősszel, már az országos program indítása előtt elkezdődtek a foglalkozások és e kupasorozatra is felkészültünk. Így mindenkit megelőzve rendezzük az őszi tornánkat, ahova várjuk a szülőket, a nagyszülőket, az érdeklődőket.

– Ebben a korosztályban természetesen nem az eredmény, hanem a játék, az örömszerzés a legfontosabb. Azt szeretnénk, ha minden gyermek jól érezné magát és kellemes élményekkel távozna – nyilatkozta lapunknak Pálfalvi Gábor, az Ovifoci Club Győr társadalmi elnöke. – Dicséret illeti az óvodák vezetőit és a gyermekeket felkészítő csoportvezetőket, akik a klub keretén belül példás gyorsasággal csatlakoztak az MGYLSZ utánpótlásprogramjához. Bízunk benne, hogy ez a torna a gyermekfoci igazi ünnepe lesz, és a győri óvodák országosan is példamutató rendezvénnyel tovább öregbítik városunk hírnevét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportpálya már sport nélkül

Győr - Minden sporttevékenység megszűnt a Győri Elektromos egykori sporttelepén. A napokban az… Tovább olvasom