Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Diákolimpia - Győri arany- és soproni ezüstérem

A hétvégén rendezték kézilabdában és kosárlabdában a VI. korcsoportos diákolimpia országos döntőjét. Előbbinek ráadásul Győr volt a házigazdája, s a „házigazda" Bercsényi-iskola csapata itthon is tartotta a trófeát.
Gyulay László tanítványai a csoportküzdelmek során a békéscsabai Széchenyit 32–18-ra, a dunaújvárosi Rudast 27–17-re, a szombathelyi kereskedelmi iskolát 28–24-re verték. Az elődöntőben az orosházi Táncsics ellen 33–14-re győztek a bercsényisek, majd a fináléban ismét a békéscsabai iskola került az útjukba, s ezúttal „csak" 12 góllal, 26–14-re nyertek.

A különdíjasok között a győztes csapatból Gadányi Maja (legjobb kapus), Horváth Petra (legtechnikásabb játékos) és Gyulay László (legjobb testnevelő-edző) szerepelt.

A fiúknál a Bercsényi csapata Tóth Lászlóné vezetésével a nyolcadik helyet szerezte meg.

Kosárlabdában a soproni Berzsenyi és a győri Kazinczy vett részt a kaposvári döntőben.

A Horváth József vezette soproniak a debreceni Tóth Árpád Gimnáziumot 77–44-re, a pécsi PTE Deákot 65–61-re, a kecskeméti Bolyait 55–54-re verték a csoportküzdelmek során.

Az Albert-Tóth Zita és Gálos László irányította Kazinczy a budapesti Verestől 71–70-re kikapott, de a kecskeméti Szent-Györgyit 76–43-ra, a kaposvári Munkácsyt 78–53-ra legyőzte.

Az elődöntőben így összekerült a két megyei gárda, s a Berzsenyi 70–63-ra jobbnak bizonyult. A döntőben a soproniak a pécsi Deáktól 62–49-re, a bronzmeccsen a győriek a budapesti Verestől 72–66-ra kaptak ki.
Az All Star-csapatba Török Ágnes (Győr) és Kocsis Fanni (Sopron) került be, előbbit az egész torna legjobb játékosának is megválasztották, míg a csapatonkénti díjazottak Laura Solanch Aldazabal Berroa (Sopron) és Szűts Boglárka (Győr) voltak.

A Bercsényi diákolimpia-győztes kézilabdacsapata. Álló sor: Gadányi Maja, Baranyai Enikő Judit, Kiss Nikoletta, Élő Beatrix, Lakó Barbara, Horváth Petra Alexa, Bouti Fruzsina, Tóth Lászlóné testnevelő
A Bercsényi diákolimpia-győztes kézilabdacsapata. Álló sor: Gadányi Maja, Baranyai Enikő Judit, Kiss Nikoletta, Élő Beatrix, Lakó Barbara, Horváth Petra Alexa, Bouti Fruzsina, Tóth Lászlóné testnevelő-edző, Gyulai László testnevelő-edző. Alsó sor: Sebestyén Noémi Anna, Takács Krisztina Zsófia, Töpfner Alexandra, Papp Melinda, Guttyán Adrienn, Hudák Anette Emma.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportlövészet - Kiváló helyszín lehet az aréna

Az országos és az európai szövetség is képviselte magát azon a bejáráson, amelyet kedden tartottak a… Tovább olvasom