Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Darázs csalódott a brazil viadalon

Minden szempontból élete legrosszabb versenyének nevezte Darázs Ádám a brazíliai viadalt.

„ Óriási csalódás volt" – röviden így foglalta össze a So Pau- lóban rendezett kétnapos versenyt a győri Darázs Ádám. A világbajnokságra kvalifikáló – ehhez az első ötben kellett volna végezni – rendezvény sem a szervezés, sem az elért eredmények alapján nem sorolható a legrangosabbak közé. S mindezt nem a vártnál gyengébb eredmény mondatja Darázzsal.

„ Nem szeretek magyarázkodni, de az eredmények önmagukért beszélnek. Még dobogóra került versenyzők sem életük legjobbjával végeztek az első helyek valamelyikén. Nem meglepő, hogy ők is végig elégedetlenkedtek" – kezdte Darázs.

A versenyzők tulajdonképpen a legminimálisabb akklimatizálódás után kezdték meg a versenyt, mely az első napon hat és fél, a másodikon hat órát tartott a szervezetlenség miatt.

„ Egy sportcsarnokban rendezték a versenyt, az embernek olyan érzése volt, mintha egy futószalagon lett volna. A városnézést is elintézték egy kétórás buszozással, majd az eredményhirdetést követően pár óra múlva már el kellett hagyni a szállodát is. Igazából az erőpróbára nem tudtunk rápihenni, sem utána nem tudtunk regenerálódni. Ami miatt nem bánkódom, hogy azért ott voltam a legjobbak között, de nem zárom a szívembe So Paulót és ezt az egész rendezvényt" – folytatta Közép-Európa többszörös bajnoka.

Ami a konkrét versenyszámokat illeti: lengősúlyban mindössze nyolcan teljesítették a távot a tizennégyből, de akik végigmentek, azok is gyenge időt értek el. Ugyanez érvényes a farönknyomásra, ahol nem forogtak veszélyben az egyéni és világcsúcsok. Az 540 kg-os konténert mindössze egy ember tudta a 25 méterre lévő célba betolni.

A felhúzás kifejezetten rosszul sikerült Darázsnak. „Az elutazás előtt megfázott a derekam. Sajnos rendesen kipihenni sem tudtam. Bár vettem be fájdalomcsillapítót, ám ennél a számnál nagyon éreztem, hogy nincs minden rendben" – magyarázta a versenyző, aki ezek után nem csoda, hogy még megemelni sem tudta a 320 kg-os súlyt.
„ Az is benne volt a pakliban, hogy fel kell adnom az egész viadalt, de nem azért utaztam annyit, hogy félbehagyjam az egészet. Amúgy sem jellemző rám, hogy egykönnyen megfutamodok a feladatok elől" – tette hozzá Darázs.

Másnap a koffercipelés során kétszer is le kellett tenni az „eszközt", de egyhuzamban is mindössze egy versenyző ment végig. Az Apolló-kerék elnevezésű szám során kilencen mondtak csődöt, a Conan-kör viszont rendkívül szoros versenyt hozott. A kőgolyóemelés is sok versenyzőn kifogott. Darázs is csak a 160 kg-os golyóig jutott, mivel elfogyott az ideje.

Végül a 12. helyen zárta a versenyt a győri sportoló, aki a magyarországi versenyek mellett a közeljövőben Koppenhágába és Teheránba utazik, ahol Világkupa-fordulót rendeznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törölték a brazil labdarúgó bajnokság eddigi eredményeit

A Brazil Sportbíróság (STJD) döntése értelmében valamennyi labdarúgó bajnoki eredményét törlik,… Tovább olvasom