Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Darázs Ádám Willy Fogg nyomdokában

Japánt és Brazíliát is megjárta a közelmúltban az abdai erős ember, Darázs Ádám.
Ázsiából egy első, Dél-Amerikából egy ötödik és egy nyolcadik hellyel, összességében azonban élményekkel és tanulságokkal gazdagabban térhetett haza.

Willy Fogg „elbújhat" Darázs Ádám mögött, neki ugyanis nem kellett nyolcvan nap, hogy körbeutazza a Földet. Az abdai erős ember ugyanis előbb Japánban versenyzett, ahol meg is nyerte a felföldi játékokat, majd onnan Brazíliába, Porto Alegrébe repült, ahol az atlétikai masters-vb-n indult, nehézkalapácsban ötödik, súlylökésben nyolcadik lett.

„A japán versennyel természetesen elégedett vagyok, hiszen győztem. Mögöttem egyébként az elmúlt versenyeket sorra nyerő hazai versenyző végzett a második, egy amerikai tengerészgyalogos pedig a harmadik helyen. Porto Alegrében viszont nem úgy jöttek össze a dolgok, ahogyan elterveztem. A nehézkalapácsot beáldoztam a súlylökés miatt, ott visszafogottabb teljesítménnyel lettem ötödik. A taktika azonban nem vált be, mert a másnapi versenyben csak nyolcadik lettem. Egy méterrel maradtam el a dobogótól, s egy kicsit emiatt még mindig dühös vagyok magamra" – mondta Darázs, aki hozzátette, nagy tanulságokat is hozott számára ez a két viadal.

Darázs Ádám Japánban Balogh Ákossal és az ő fiával, valamint feleségével.
Darázs Ádám Japánban Balogh Ákossal és az ő fiával, valamint feleségével.


„Megszokott dolog volt az életemben, hogy egyik versenyről a másikra megyek, de ilyen rövid idő alatt repülni összesen huszonötezer kilométert tizenkét időzónán keresztül azért nagyon sok volt. Az élmények mindenesetre kárpótoltak" – folytatta Darázs Ádám, akit Japánba felesége is elkísért, sőt, egy kint élő győri fiatalemberrel, Balogh Ákossal is találkoztak. Ő Japánba házasodott.

„Még nem jártunk az országban, így megszerveztük, hogy Andi is eljöjjön. Nagy élmény volt látni és megélni azt a kedvességet, precizitást, ami a japánokat jellemzi. Voltunk Hirosimában, utaztunk a szuperexpresszen, jártunk a történelmi fővárosban, Kiotóban. Itt fordult elő gyakran, hogy a helyiek közös fényképet kértek tőlem. Annyira kiemelkedtem a tömegből a méreteimmel, hogy »csodámra« jártak. A többség egyébként hollandnak vagy orosznak nézett. Mondjuk a magyar labdarúgó-válogatott egy-nyolcas eredménye után inkább voltam holland..." – mondta nevetve az erős ember, aki Brazíliában azért mást tapasztalt.

„A kedvesség ott is megvolt, viszont a pontosság már nem erősségük, s az is furcsa volt, milyen szeméthalom közepette élnek. Porto Alegre kimondottan csúnya város, Rio viszont gyönyörű, s azért a legendás Copacabanán is el lehet lenni. Szerencsénk is volt, mert kintjártunkkor rendezték a Flamengo–Botafogo rangadót a Maracanában. Kicsit más érzés volt nyolcvanezer ember között meccset nézni, mint egy magyar stadionban" – mondta végezetül Darázs Ádám.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SVSE: Bali és Bognár távoznak

Az NB II-ben szereplő Soproni VSE közös megegyezéssel szerződést bontott a klub keretéből korábban… Tovább olvasom