Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

BL győzelem: Eduarda Amorim örömében magyarul nyilatkozott

Az Audi-ETO brazil átlövője, ahol pályára lép – legyen szó válogatottról vagy klubról –, aranyérmet nyer.
Eduarda Amorimnál aligha van boldogabb ember. Az Audi-ETO brazil átlövője, ahol pályára lép – legyen szó válogatottról vagy klubról –, aranyérmet nyer.

„Fantasztikusan érzem magam, rendkívül boldog vagyok" – foglalta össze érzéseit Eduarda Amorim, az Audi-ETO brazil játékosa.

Mondjuk ennek ellenkezőjét nem nagyon feltételeztük azok után, hogy a győri gárda megvédte Bajnokok Ligája-elsőségét, melyben főszerepet játszott a dél-amerikai játékos.

A győri szurkolók egyik kedvence nem panaszkodhat az elmúlt időszakra, hiszen tavaly a zöld-fehérekkel bajnokságot, Magyar Kupát és BL-t, a brazil válogatottal világbajnokságot nyert, ráadásul megválasztották a vb legjobb játékosának. Idén másfél hete a Magyar Kupa-diadallal folyatódott a sikerszéria, majd jött a hétvégi Final Four.

Adódik a kérdés, hol van a vége a diadalmenetnek?

„Remélem, még nagyon-nagyon messze – felelte „Duda". – A közeljövőben a magyar bajnoki döntőt szeretnénk mindenképpen megnyerni, s a nagy álmom, hogy a riói olimpián is a dobogó tetejére állhassak. Otthon felérni egy újabb magaslatra a legnagyobb ajándék lenne."

Amorim egyébként a lefújást követően „lányos zavarában" magyarul nyilatkozott a négyes döntőt közvetítő televíziós csatornának, de mint azt – ezúttal angolul – elmondta, ez ritka alkalom.

„Annyira örültem, hogy el is felejtettem, hogy nem szeretek magyarul nyilatkozni, mert azért vannak hibáim a nyelvtanban, s egy kicsit izgulok, ha magyarul kell megszólalnom. A csapattársakkal azért szoktam beszélgetni, de az persze más" – tette hozzá az átlövő.

Amorim azt is elmesélte, reggelig ünnepelték – sok-sok tánccal – az újabb BL-elsőséget, de már kezdi kipihenni magát. Erre szerda délutánig van lehetősége, akkor lesz ugyanis először edzése a csapatnak, s már az FTC elleni bajnoki fináléra koncentrálnak.

Eduarda Amorim nemcsak a pályán, hanem a magyarnyelv-tanulásban is a legjobbak közé tartozik.
Eduarda Amorim nemcsak a pályán, hanem a magyarnyelv-tanulásban is a legjobbak közé tartozik.


Kötelező a nyelvtanulás

A magyartanulás egyébként kötelező a légiósok számára, míg a magyaroknak angolleckéket kell venniük az Audi-ETO-nál. Ez a klub filozófiája már régóta. Az egyik legjobb példa erre egyébként a korábbi évekből a jelenleg a macedón Vardar Szkopjét erősítő Ana Djokic, aki a mai napig gyakorlatilag hibátlanul beszél magyarul, diplomát is szerzett Magyarországon.

A jelenlegi keretből kinek gyorsan, kinek lassabban, de mindenkinek gyarapszik a tudása. Ennek ékes példáját Ambros Martín szolgáltatta vasárnap: rövid, tömör, velős mondatát hatalmas ováció fogadta a győri városháza előtt.

Heidi Löke az „Ec-pec, kimehetsz" kezdetű mondókát mondta el a közönségnek, melyet kisfiától, Alextől tanult, aki egyébként már majdnem anyanyelvi szinten beszél magyarul.

Fotó: MTI
Fotó: MTI


Katrine Lunde is sokat megért a magyar nyelvből, ám keveset beszél.
Katarina Bulatovic és Raph Tervel is addig jutott, hogy azért az alapokat megtanulja, amivel a pályán és a hétköznapi életben „nem lehet eladni".
A csapat nyelvtanára, Szabó Gábor elmondta: kissé vegyes a játékosok tudása, s a sűrű program miatt nincs mindig idő az órákra, ám az eredmények is mutatják, a csapategység megvan, a közös nyelv nélkül ez nem alakulhatna ki.

„Amorim nagyon tehetséges a nyelvtanulás terén, s roppant igényes is magával szemben. Úgy gondolom, képes lenne magyarul nyilatkozni, csak egy kicsit szerény. Lunde is megérti a szöveget, de ha nem biztos magában, akkor inkább nem szólal meg vagy angolul felel" – nyilatkozta Szabó Gábor. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ökölvívás - András világbajnok lehetne

Napra pontosan öt évvel ezelőtt hunyt el Melbourne-ben Nagy András volt győri ökölvívó. Tovább olvasom