Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

A Valenciennes-re számít az Orsi

Tegnap hajnalban elutazott Franciaországba a ma 20.45 órakor kezdődő Valenciennes elleni első Euroliga-negyeddöntő mérkőzés színhelyére az Euroleasing-Orsi Sopron csapata. Az együttest egybusznyi szurkoló, valamint egy érdekes és izgalmas „mellékzönge” kísérte útjára.

A történet, amely az Euroligában még versenyben maradt csapatok vezetőit maguknál a negyeddöntőknél is jobban foglalkoztatta, az nem más, mint a címvédő Jekatyerinburg amerikai játékosainak útlevélügye.

A negyeddöntőben az orosz sztárcsapattal szembekerülő cseh Brno vezetősége kiderítette, a grúz útlevelek, amelyekkel a Jekatyerinburg két amerikai bajnoka, Yolanda Griffith és DeLisha Milton pályára lépett, sorszámai alapján valójában egy grúz házaspár tagjai. Ezzel kapcsolatban Török Zoltán ügyvezető a következőket mondta:

– Érdekes a helyzet, ugyanis ha kizárnák a Jekatyerinburgot, az a negyeddöntő párosításában is módosítást okozna. Mi ez esetben például a Péccsel játszanánk úgy, hogy nálunk lenne a kedvezmény. A nemzetközi szövetség, a FIBA erről a verzióról először hallani sem akart, viszont egy héttel elhalasztotta a Jekatyerinburg–Brno negyeddöntőt. Azóta nagyobb nyomás nehezedik a FIBA-ra.

A csoportunkban szerepelt és a történetben érintett négy csapat – az Aix, a Barcelona, a Bourges és mi – egységesen próbálta sürgetni a mielőbbi döntést. Ennek nyomatékosítása céljából a csoportban ötödik helyen végzett Barcelona, amely a Jekatyerinburg kizárásával negyeddöntőt játszhatna, kilátásba helyezte, bepereli a nemzetközi szövetséget.

Az Euroliga versenybizottságának összehívását sürgetik, amelynek Bodrogváry Iván, a magyar szövetség főtitkára mellett az olasz elnök, Zanolin a tagja, valamint a Valenciennes, a Barcelona és a Vilnius képviselője. Ha ezt az összetételt figyelembe vesszük, nem kétséges, mit döntene a testület, ha összeül... A csapat elment Franciaországba, vállalva esetleg azt, hogy mondjuk a mérkőzés napján a találkozó előtt egy-két órával kapunk egy üzenetet, hogy esetleg mégsem kell játszani...

Az Orsi edzője, Natalia Hejková viszont inkább a szakmára, a Valenciennes elleni párharcra koncentrál: – Amíg nincs más döntés, addig a lányokkal együtt csak arra figyelünk, minél jobban megpróbáljuk megnehezíteni a franciák dolgát. Az a játékstílus, amit a Valenciennes alkalmaz, arról szól, hogy roppant kemény és szigorú védekezésből villámgyors támadások után próbálnak könnyű kosarakat szerezni. Mi is ezen az úton járunk, de egyelőre a csapatomnál sokkal jobb játékosállománnyal rendelkező francia együttes mindezt sokkal jobban meg tudja tölteni tartalommal. Sauret, Feaster és Wotarers megítélésem szerint a maga posztján az egész Euroliga legjobb játékosa és akkor még nem szóltunk a többiekről.

A párharc esélyese tehát egyértelműen a Valenciennes, még Streimikyte érkezésével együtt is. A mai első mérkőzésen lesz egy egészen kicsi lélektani előnyünk, de a realitások talaján maradva azt kell mondjam, ha lesz párharc, akkor már azzal nagyon elégedett lennék, ha itthon sikerülne esetleg „megcsípni" ezt a félelmetesen erős francia csapatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felborult a papírforma

Németh András szerint a meccs abszolút esélyesének számított a Graboplast-ETO. A győri tréner Róth… Tovább olvasom