Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Vonzó sípályák határközelben

Kelet-Ausztria - Alsó-Ausztriában és Stájerországban már teljes készültségben várják a sípályák a téli sportok szerelmeseit. A határtól egyórányi autózással remek, karbantartott pályákon csúszhatunk, „hüttékben" melegedhetünk. Néhol sísuli és élménypark várja az érkezőket.
Az Alpok lábainál – kivéve annak Magyarországra elő részén – már mindenhol megkezdődött a síszezon. Alsó-Ausztria pályáin a liftek már teljes gőzzel üzemelnek, a 250 kilométernyi sípálya pedig a tél legszebb (vagy legrázósabb) élményeivel vár mindenkit.

Stájerország és Alsó-Ausztria karbantartott pályái alig száz kilométerre fekszenek a határtól, így a körülbelül nyolceurós autópálya-matrica megvásárlásával Soprontól már egyórányira csatolhatjuk is lábunkra a léceket vagy a deszkát.

A legnépszerűbb síterepek egyike az alsó-ausztriai Unterberg, ahol nem zsúfolt pályák állnak a családok, a kezdők és haladók rendelkezésére. A csúcsról gyönyörű panoráma nyílik a közeli Schneebergre és a Raxra. A pályák természetes hóval fedettek, nem hóágyúzottak, ezért indulás előtt célszerű felkeresni a www.schigebiet-unterberg.at honlapot, nehogy hiába menjünk.

Felvételünk illusztráció

Négy lift, két étterem, egy hegyi kunyhó és tíz sípálya található az Unterbergen minden nehézségi fokra. A snowboardosokat rámpák várják, a gyerekeket gyerekfelvonó, a kezdőket sísuli. A napijegy a szükséges buszjeggyel együtt felnőtteknek 22 euró, 15 éves korig 13 euró, 19 éves korig 20 euró. A félnapos felnőttjegyért 16 eurót, a kedvezményesért 11 eurót kérnek.

Sokan keresik fel St. Corona am Wechsel lejtőit is, ahol 17 kilométer – szükség szerint hóágyúzott – pálya várja a téli sportok szerelmeseit, naponta 6–16, hétvégéken 8.30–16 óra között. Sísuli és hegyi menedékház is található a St. Coronán, ahol tradicionális osztrák „síhüttékben" melegedhetnek a megfáradt síelők. A felnőttjegy 25, az ifjúsági-nyugdíjas 22,50, a gyermekjegy 15 euró, de van lehetőség két- és háromórás, valamint családi és többnapos jegy vásárlására.

A stájerországi Mürzstegen nyolc kilométer hóágyúzott pálya áll rendelkezésre, itt „Funpark" is várja az ügyességi játékok – elsősorban snowboardos – kedvelőit. Egy négyszemélyes ülőliften kívül három további felvonó, egy gyermekfelvonó és egy „kezdőlift" vehető igénybe. A felnőttjegy itt 24,50, a kétórás jegy 16,50, a délelőtti és a délutáni pedig 19,50 euró. Az ifjúsági 23,50, ebből a kétórás 16, a délelőtti és a délutáni pedig 18,50.

A Semmeringhez tartozó Stuhlecken (Stájerország) kilenc különböző felvonó használható, ebből kettő négyszemélyes ülőlift, köztük Ausztria egyik leghosszabb, 2,7 kilométeres fedett liftje. Összesen 24 kilométer sípálya található Stuhlecken, köztük időmérővel felszerelt, valamint éjszakai pálya (21 óráig). Gyermekfelvonó, családi pályák, élménypark, a közelben korcsolyázási lehetőség és szánkópálya is rendelkezésre áll naponta 8.30 és 16 óra között. A felnőttnapijegy 32, a gyerek 16, az ifjúsági 25 euró. Délelőtt ugyanezek az árak 27 euró, 14,50, illetve 24,50, délután pedig 26, 14,50 és 23,50 euró.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tombola és tűzijáték szinte mindenhol

Sopron - Újévi malacsülttel, tombolával, pezsgővel és tűzijátékkal várják a legtöbb helyen a… Tovább olvasom