Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 12°C | 29°C Még több cikk.

Vigasság, vendégség, hagyomány Nagycenken

Nagycenk - A nagycenki óvoda már javában készül a hagyományos Szent György-napi rendezvényére. A program egyik legvonzóbb része a Szili Hagyományőrző Népi Együttes előadása lesz. A vigasságokra holnap kerül sor.
Regrutaavatás és szili búcsú – ez a címe a kiváló minősítésű, Muharai Elemér népművészeti díjas Szili Hagyományőrző Népi Együttes műsorának, melyet a nagycenki óvoda Szent György-napi Vigasságok rendezvényén mutatnak be. A szili együttes az 1930-as években alakult, és azóta fennáll. Igazi ku-riózum, hogy több generáció táncol együtt 14 éves kortól 82 éves korig. Szülőfalujuk jellegzetes táncait hozzák el Nagycenkre.

A programok holnap délután 3 órakor kezdődnek az óvoda udvarán. Bemutatkozik a Cinege Művészeti Iskola Tánccsoportja, a „Czenki" Hársfa Néptáncegyesület, majd a sziliak következnek, a népi együttes előadásának a tornacsarnok ad otthont. Az óvoda dolgozói a Piroska és a farkas című mesejátékot adják elő az udvaron.

A hagyományokhoz híven lesz jurta, adódik lehetőség íjászkodásra, a gyerekeket légvár, táncház, játszóház várja.

A népi mesterségek bemutatóján megismerkedhetnek az érdeklődők többek között a gyékényezés, a szalmafonás, a szövés és a fafaragás titkaival, bemutatkozik munkáival üvegfestő, mézeskalács-készítő, tűzzománcos, gyöngyfűző és fazekas is. A rendezvény ingyenes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feladat volt a régiszerszám-ismeret is

Sopron - Befejeződött a Sopron és Vidéke Ipartestület pályaorientációs programja, szerdán a… Tovább olvasom