Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Veszélyes kihajtás: aláírást gyűjtenek Sopronban

Veszélyessé vált a kihajtás a Kertvárosi utcából a Bánfalvi útra, mert parkoló kocsik takarják a kilátást.


Veszélyes közlekedési gócponttá vált a Kertvárosi utca és a Bánfalvi út kereszteződése, mivel annak közvetlen közelében parkolókat alakítottak ki. Az ott álló autók pedig takarják a kilátást.

Ennek következtében a Kertvárosi utcából kihajtó kocsiknak szinte a Bánfalvi út közepéig kell araszolniuk, hogy kellőképpen tájékozódjanak: fordulhatnak-e vagy sem a Bánfalvi útra. Mindez számos balesetveszélyt hordoz magában, és történt is már emiatt karambol.

Bár annak örülnek a környékbeliek, hogy parkolókat alakítottak ki a számukra, de többek szerint sokat segítene a kereszteződés közlekedésbiztonságán, ha a jobb kilátás érdekében egy-egy legközelebbi parkolóhelyet felszámolnának.

Illésné Németh Edit: Egy szemközti nagyméretű tükör sokat segítene a biztonságos kihajtásban. Fotó: Magasi
Illésné Németh Edit: Egy szemközti nagyméretű tükör sokat segítene a biztonságos kihajtásban. Fotó: Magasi


A bánfalvi születésű Illésné Németh Edit sem ült ölbe tett kézzel, amikor szembesült a problémával. Aláírásgyűjtést kezdeményezett, hogy a Kertvárosi utca és a Bánfalvi út kereszteződésénél nagyméretű tükröket szereljenek fel.

Van is arra alkalmas villanypózna, amelyre azokat feltehetnék. Ezáltal biztonságosabbá válna a járművek kihajtása. A kezdeményező legalább negyven aláírást szeretne összegyűjteni, ebből már több mint a fele megvan. Az íveket a polgármesteri hivatal városgazdálkodási osztályára fogja eljuttatni.

Megkérdeztük a városháza illetékesét, milyen fejlemény várható ebben az ügyben? Mint megtudtuk, az említett útszakasz a magyar állam tulajdonában van.

Az aláírástól függetlenül már kérték a köz- útkezelői hozzájárulást a tükör kihelyezésére. Mihelyt megérkezik a beleegyezés, haladéktalanul fel is szerelik azt. Az említett egy-egy parkoló megszüntetésének ügyét a tükör kihelyezését követően fogják megvizsgálni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gének titkairól mesélnek az ikerfesztiválon

A nyolcadik ikerfesztivál kezdődik szombaton délelőtt 9-től az ágfalvi Vadon Lovas Klub területén. Tovább olvasom