Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Vendéglátósok fizetik a polgárőröket

Három vendéglátóhely üzemeltetői fogtak össze a Deák tér éjszakai nyugalma érdekében: ők finanszírozzák a jövőben a Soproni Polgárőr Egyesület hétvégi járőreit.

A Kisalföld nemrég adott teret több olyan lakossági észrevételnek is, amelyben a szórakozóhelyek közelében élők arra panaszkodnak: a hajnalban hazatérő vendégek nincsenek tekintettel az alvókra. Az ajtócsapkodás, az utcán cigarettázás, a búcsúzkodások még az enyhébbek a sok zavaró tényező közül.

A polgárőrök feladata az lesz, hogy biztosítsák a lakók nyugalmát és a tér biztonságát, ugyanakkor továbbra is lesz lehetőség a kulturált szórakozásra.

A polgárőrök éjszaka vigyázzák a rendet. Felvételünkön Vörös Ferenc és Mátyás Zoltán. Fotó: Magasi
A polgárőrök éjszaka vigyázzák a rendet. Felvételünkön Vörös Ferenc és Mátyás Zoltán. Fotó: Magasi


A Deák téren érintett három vendéglátóhely – a Deák étterem, a Gázfröccs romkocsma és a Centrál Park Café – a cikk hatására a megoldás érdekében az összefogás mellett döntött.

– Bár mindhárom helyen dolgozik biztonsági őr, ők elsősorban a benti rendért felelnek, illetve azért, ami az ajtók előtt történik. A lakók nyugalmának biztosítása érdekében pénteken és szombaton a nyitvatartási időkben, egészen a hajnali órákig polgárőr járőrök teljesítenek szolgálatot a Deák téren. Ennek költségeit mi, vendéglátósok finanszírozzuk majd – mondta el Kreszta Balázs, a Gázfröccs romkocsma üzemeltetője.

– A polgárőrök feladata az lesz, hogy biztosítsák a lakók nyugalmát és a tér biztonságát, ugyanakkor továbbra is lesz lehetőség a kulturált szórakozásra. Amennyiben hangoskodást vagy bármilyen rendbontást tapasztalnak, a járőrök azonnal értesítik majd a rendőrséget – tudtuk meg a Soproni Polgárőr Egyesület elnökétől, Vig József Attilától.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élet a kulisszák mögött: hatalmas sikerű nyílt nap - fotók

Mintegy ezren látogattak el a Soproni Petőfi Színház hatalmas sikerű nyílt napjára szombaton. Tovább olvasom