Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Védelmi hiányosságokat tárnak fel

Sopron - Az év nagy esőzései kapcsán indítványt terjesztettek elő a megyei védelmi bizottság soproni ülésén: mérjék fel a településeken a csapadékvíz-elvezető árkok helyzetét.
Sopronban ülésezett nemrégiben a megyei védelmi bizottság. A sajtótájékoztatón dr. Szakács Imre, a bizottság elnöke elmondta: az utóbbi években több településen is komoly problémát okoztak a nagy esőzések, illetve a szokottnál is erősebb viharok. A szakemberek a védelmi munkákat követően több helyütt megállapították: a csapadékvíz-elvezető rendszer eltömődése, gondozatlansága is befolyásolta az eseményeket, a bekövetkezett károk nagyságát. Mindezek alapján Janák Emil, a Édukövízig igazgatója és Pesztenlehrer Lajos, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője indítványt terjesztett elő: a védelmi bizottság felügyeletével mérjék fel a vízelvezető rendszer hiányosságait. A szükséges teendők elvégzésével mérsékelni lehet a majdani természeti csapások okozta károk mértékét.

Hullámos László ezredes, győri tűzoltóparancsnok a Szolgálatért Érdemérem arany fokozatát vette át dr. Szakács Imrétől, a védelmi bizottság elnökétől. Fotó: Magasi Dávid
Hullámos László ezredes, győri tűzoltóparancsnok a Szolgálatért Érdemérem arany fokozatát vette át dr. Szakács Imrétől, a védelmi bizottság elnökétől. Fotó: Magasi Dávid

A sajtótájékoztatón dr. Dsupin Ottó ezredes, az Önkormányzati Minisztérium kormányzati koordinációs bizottsága titkára precíznek és kimagaslónak nevezte a megyei védelmi bizottság tevékenységét.

Kitüntetéseket is átadtak

A soproni ülésén a Szolgálatért Érdemérem arany fokozatával tüntették ki Hullámos László tűzoltó ezredest, győri tűzoltóparancsnokot. Díszoklevelet és Győr-Moson-Sopron Megye Emlékérme kitüntetést vehetett át dr. Dsupin Ottó ezredes (önkormányzati minisztérium); munkája elismeréseképpen ajándéktárgyat Pesztenlehrer Lajos, megyei katasztrófavédelmi igazgató. A kitüntetéseket dr. Szakács Imre, a megyei védelmi bizottság elnöke adta át.


Olvasóink írták

  • 1. matriné 2008. december 29. 12:12
    „Szinte csoda, hogy nem rendelték el egyből, azt, amit a rábaközi lakósokkal megcsinálhattak! Ott ugyan is a lasosok pénzén működik a "Pannon víz" szivattyúja és csak így adhatják át a szennyvizet a cégnek! Tehát itt is megoldhatják azt, hogy az esővizet gyűjtsék össze a lakók természetesen mérőórán keresztül és a saját áramszámlájukkal ,üzemeltessék a csatorna hálózatot. No és ezek után még fizessenek a mért esővíz után díjazást! Nyugi lesz, aki elrakja ezért is a pénzt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemcsák Károly elvállalta a szilveszteri műsorvezetést

Sopron - Nemcsák Károly Jászai-díjas színművész lesz a műsorvezetője a Sopron Város Fúvószenekara… Tovább olvasom