Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Városháza vs. MSZP: romlott a soproniak biztonságérzete, avagy nem?

A keleti régiókból mind többen kénytelenek szerencsét próbálni Sopronban. Ez komoly kihívást jelent - mondta Kalmár István (MSZP). A városháza szerint alaptalanok a vádak.

17.55

– A város közgyűlése minden évben tárgyal a rendőrség beszámolójáról, amelyben a kapitányság ismerteti a bűnügyi adatokat. Ez alapján kijelenthető, hogy az elmúlt évekhez képest nem romlott a város közbiztonsága, több mutató alapján pedig egyértelműen javultak a felderítések.

Javult a rendőrség eszközállománya is, és több rendőr van az utcákon. Az erről szóló tájékoztatót a képviselők egyhangúlag, az MSZP támogató szavazataival együtt fogadták el – reagált a szocialista sajtótájékoztatóra Kuslics Balázs.

A városháza sajtófőnöke szerint sajnálatos, hogy ha politikai haszonszerzéstől vezérelve zavart keltenek, ahelyett, hogy segítenének növelni az itt élők biztonságérzetét.

11.55

Orbán Viktor azt ígérte két hét alatt rend lesz az országban. Igaz, ennek már több, mint négy éve, de valahogy csak nem akar rend lenni - kezdte pénteki sajtótájékoztatóját Kalmár István, az MSZP helyi elnöke.

- Az országban és a városban is úgy tesznek a hatalmon lévő Fidesz képviselői, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Mintha semmi más dolguk nem lenne, csak folytatni, amit eddig csináltak. Ez azonban nem így van.

A képviselő hozzátette: az ország menthetetlenül kettészakadt. Több millió ember él szegénységben. A keleti régiókból mind többen kénytelenek szerencsét próbálni itt Sopronban is. Ez komoly kihívást jelent nekünk.

Az utóbbi években drasztikusan romlott a soproniak biztonságérzete. Sajnos egyre gyakrabban olvashatunk olyan beszámolókat, jelentéseket, amik betörésekről, bántalmazásokról szólnak. Nem tehetünk úgy, mintha nem lenne semmi baj. A következő városvezetésnek a legnagyobb feladata, hogy visszaadja a soproniak biztonságérzetét.

Sajnos ez a mostani városvezetésnek nem sikerült és attól tartunk az őszi választásokig már nem is fog sikerülni. Utána azonban lehetőségünk lesz visszatalálni a helyes útra - zárta szavait a képviselő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: nem sikertörténet az új óvoda építése Sopronban

Az óvodai férőhelyek megoldására és a bánfalvi intézmény bővítése ellen korábban tanulmányt nyújtott… Tovább olvasom