Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 9°C Még több cikk.

Valétálás - Elbúcsúztak az egyetemisták Soprontól - fotók

Szombaton tarttották a selmeci hagyományok szerint a soproni egyetemisták valétálási ünnepségüket.

Valétálás Sopronban - 2015. Fotó: Nyikos Péter


Korábban:

Az Erdőmérnöki Kar, a Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar, valamint a Közgazdaságtudományi Kar százhúsz hallgatója – akik tanulmányaik kezdetekor „megkeresztelkedtek", azaz követik a hagyományokat – egy órakor a vidám ballagással vonulnak ki az utcákra.

Rendőri felvezetéssel a Bajcsy-Zsilinszky – Ady – Csengery – Mátyás király – Széchenyi tér – Erzsébet – Csengery – Ady Endre út útvonalon haladnak majd. A hallgatók, professzoraik és kísérőik bányászlámpás felvonulása este nyolc órakor indul a Nyugat-magyarországi Egyetem központi épülete elől.

Szombaton tartják a selmeci hagyományok szerint a soproni egyetemisták valétálási ünnepségüket.Fotó: kisalfold.hu archívum
Szombaton tartják a selmeci hagyományok szerint a soproni egyetemisták valétálási ünnepségüket.Fotó: kisalfold.hu archívum


A Béke úttól a Deák és Szécenyi téren át a Templom utcán keresztül mennek ki a Fő térre ugyancsak a rendőrség biztosítása mellett.

(A felújítás miatt a Várkerület idén kimarad.)

Az esti szalamander ideje alatt az érintett közterületek közvilágítása szünetel, sőt, a jelzőlámpák sem üzemelnek, ezért a közlekedőknek fokozottan figyelniük kell.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

I. Futónap Fertőszentmiklóson - A Vámosi családnak segített a közel 600 induló - fotók

Városi futónapot tarottak szombaton Fertőszentmiklóson. A beteg kisfiún, Vámosi Petikén segített a… Tovább olvasom