Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Vágtával mennek Európába

Május 1-jén, hazánk uniós csatlakozásának napján távlovasok és távhajtók nemzetközi versenyét rendezik meg régiónkban. A mezőny Bábolnáról indul és a Sopron melletti Páneurópai Piknik emlékhelyre érkezik meg. A rendezvény ötletgazdája a Survivor-játékból ismert Bendes Csaba.
Úton: A következő cél az Európai Unió.
– A verseny gondolata régóta foglalkoztat, hiszen szeretem a lovakat, és a lovassport hazánkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Uniós csatlakozásunk jó alkalom lehet arra, hogy bizonyíthassuk a sportág iránti szeretetünket – mondta el érdeklődésünkre Bendes Csaba, a Survivor soproni játékosa.

– Hogy miért éppen a csatlakozás napjára esik a verseny? Honfoglaláskor a magyarok lóháton érkeztek a Kárpát-medencébe, és e verseny lehetőséget teremt arra, hogy idén májusban másodszor is lóháton vágtázzunk be Európába. Magyarországon eddig ilyen versenyt még nem szerveztek.

A rendezvény a Magyar Lovas szövetség és a Coppia Vincente Kft. szervezésében május 1-jén a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok területén, a lótenyésztés fellegvárában veszi kezdetét a derbi ünnepélyes megnyitójával, ahol neves közéleti személyiségek – Habsburg György és Demszky Gábor – mondanak beszédet. Ezek után elrajtol a 2x80 km-es távlovagló és a 2x80 km-es távhajtó verseny mezőnye. A verseny első napja a Mosonmagyaróvár közelében fekvő Hanságligetben ér véget.
Másnap továbbindul mezőny. A verseny a Sopron melletti Páneurópai Piknik emlékhelyen ér véget, ahol eldől, „ki vágtázik be először Európába". Ezen a helyszínen is színvonalas programok várják az érdeklődőket. Az ünnepélyes díjátadó Sopronban lesz. A verseny befejeződése után a teljes mezőny átvonul Ágfalvára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz család él a kastélyban

Egyelőre nincs napirenden a sopronhorpácsi kastély értékesítése – tudta meg a Kisalföld a… Tovább olvasom