Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Utasok nélkül indult a vonat

Petőházán 15-18 felszállni készülő utast hagyott a peronon a Sopron felé induló vonat hétfőn reggel 7.53-kor.
Petőházán a szemtanúk elmondása szerint legalább tizenöt-tizennyolc felszállni készülő utast hagyott a peronon a Sopron felé induló vonat tegnap reggel 7.53-kor. Az ügyben vizsgálatot kezdeményez a vasúttársaság.

– Legalább húsz-huszonöten várakoztunk a petőházai vasútállomás peronján a Sopronba tartó vonatra, amely ezúttal pontosan érkezett – mesélte Bieder Dániel 17 éves petőházi diák, aki testvérével, Laurával maradt le sokadmagával a reggeli járatról.

Baleset is történhetett volna

– A szerelvény a szokottnál egy kicsit előbbre állt meg, ezért az utolsó kocsi utolsó ajtajánál feltorlódott a sor – mondta a diák. – Elkezdtük a felszállást, aztán váratlanul elindult a vonat. Láttam, egy lánynak az egyik lába még a peronon, a másik már a vonaton volt, amikor gurulni kezdtek a kerekek. Szerencsére neki még sikerült felugrania a vonatra, de belegondolni is szörnyű, milyen baleset történhetett volna, ha elvéti a mozdulatot. Mi, többiek, úgy tizenöten, dermedten álltunk a peronon, nem tudtuk, miért hagyott bennünket hátra a mozdonyvezető. Mivel Petőházán nincs forgalmista, a kalauznak kellett volna indítania a vonatot. Többen is állították, ő nem adott, nem is adhatott ilyen jelzést. Csak egy későbbi vonattal tudtunk Sopronba utazni, el is késett mindenki a gimiből vagy a munkahelyéről.

Ilyen még nem volt

– Arra már volt példa, hogy idő előtt elindult egy vonat, s azt az utasok reklamálására visszaküldték a legközelebbi állomásról, de olyanra még nem, hogy az utasokat egyszerűen hátrahagyva megy el a szerelvény – tette hozzá az édesapa, Bieder Tibor, egy fertődi cég munkavédelmi megbízottja.
– Sopronban is történt valami szokatlan azzal a szerelvénnyel – mondja Tóth László postai alkalmazott, aki nap mint nap Kapuvárról jár be dolgozni Sopronba. – Amikor megkezdtük a leszállást, s rám került a sor, hogy lelépjek a peronra, a szerelvény hátratolatott, legalább másfél-két métert. Mindenki meg volt rökönyödve, hiszen mögöttem is a leszálláshoz készülődtek.

Kivizsgálják

– Értesültünk a történtekről. A szolgálat közben bekövetkező rendkívüli eseményekről jelentési kötelezettsége van mind a mozdonyvezetőnek, mind a vonatvezetőnek, jelen esetben a kalauznak – mondta érdeklődésünkre Edlinger János, a GYSEV pályavasúti üzemigazgatója. – Esetünkben mindketten írásbeli jelentést adtak le, ám azok tartalma ellentmondásos, ezért a vasúttársaság további vizsgálatot indít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyakran késnek a mentők

Sopronban január 3-tól minden 104-es hívás a győri központi mentőügyeletre fut be. Az átállás tapasztalatai kedvezőtlenek, gyakoriak a kommunikációs zavarok, az utcanév félrehallása, az ebből eredő időveszteség. Tovább olvasom