Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Újra úszik a város 24 órán át

Sopronban újra megrendezik a Szuperinfó 24 órás Úszónapot a Lövér fürdőben április 24-én és 25-én. A startpisztoly szombaton 12 órakor dördül el, a rendezvény másnap délben ér véget.Wallner Andrea főszervezőtől megtudtuk, 1992 óta minden évben meghirdetik a programot, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmód fontosságára.

– Ez a 19. úszónap, nagy népszerűségnek örvend a tömegsportrendezvény. A sok sportolni vágyó mellett vendégeink között üdvözölhettük már Martinek János öttusázót, Csollány Szilveszter tornászt és Növényi Norbert birkózót. Valamennyien olimpiai bajnokok. Az idei esztendő vendége dr. Horváth Patrícia soproni születésű világbajnok vízilabdázó, de itt lesz Benkő Dániel lantművész és Ásós Attila ˝Pacsirta˝ is – mondta Andrea.

Tavaly csaknem másfél millió métert tettek meg összesen az úszónap résztvevői. Fotó: Kisalföld-archívum, Magasi
Tavaly csaknem másfél millió métert tettek meg összesen az úszónap résztvevői. Fotó: Kisalföld-archívum, Magasi

A rendezvény első helyezettje az a csapat lesz, melynek tagjai a 24 óra alatt a legtöbb hosszt ússzák le.
A 24 órás úszónapra barátok, iskolai és munkahelyi közösségek, családtagok szervezhetnek csapatot. Minden évben úsznak olyanok is, akik nem benevezett tagjai a versenynek, csak kisegítik barátaikat az éjszakai vagy a hajnali nehéz órákban, így általában másfél ezren mártóznak meg a medencében egyetlen nap alatt. A rendezvény első helyezettje az a csapat lesz, melynek tagjai a 24 óra alatt a legtöbb hosszt ússzák le. Tavaly a verseny történetében új rekord született, összesen 44.942 hosszt, azaz 1.497.917 métert tettek meg a lelkes sportolók.

Az érdeklődőket életmódtanácsokkal, testtömegindex-méréssel, egészségtotóval várják az úszónapon, az aulában árubemutató zajlik, a medencetérben pedig sport- és táncbemutatók váltják egymást. A belépés mindenki számára ingyenes.

Olvasóink írták

 • 7. Kotongumi 2010. április 23. 22:01
  „Melyik tökkelütöttnek jutott eszébe meghívni a Benkőt? Annyi köze van neki a sporthoz, mint nekem a lantművészethez. Szégyelljétek magatokat, hogy egy ilyen szép, családoknak kikapcsolódást nyújtó rendezvényre egy ilyen férget meghívtok!!”
 • 6. trumpetrich 2010. április 21. 15:48
  „Szerintem psanyi vágja a témát.Legközelebb akár bárki jöhet díszvendégnek. A felsoroltak közül egyedül Horváth Patri említésre méltó, ő bebizonyította, hogy tehetséges, és nem egy birka celeb.....”
 • 5. soproni 2010. április 21. 13:32
  „Akiket igazán vonz ez a rendezvény,azok ott lesznek,akkor is,ha nem szeretik Benkőt. Nekem muszáj mennem,mert számláló leszek,amit örömmel elvállaltam és biztos vagyok abban,hogy akkor is jól érzem majd magam,ha lesz ott olyan is,aki nekem nem szimpatikus.Elég nagy az uszoda,nem lesz muszáj még a közelébe se menni Benkőnek:).Minden rendezvényen vannak olyan fellépők,akik nem egyformán tetszenek az érdeklődőknek és ők is kibírják,aki pedig nem,azoknak nem kötelező részt venni ezen a szinvonalas rendezvényen.Érdekes,hogy mindenki Benkő miatt reklamál és nem amiatt sajnálkoztok,hogy a kerékpáros felvonulást is az úszónappal egy időpontra szervezték,ami nem túl jó ötlet,mert nagyon sokan kíváncsiak lennének mindkettőre .”
 • 4. Dörgés 2010. április 21. 11:40
  „Ha itt lesz a Benkő, nem megyek és a gyerekeimet sem visszem. Hátha nem bír magával, és elő kapja a lantját. Gyerekek közé ilyent engedni. Pedig a bemutatkozott a TV.-ben-”
 • 3. Csetneky 2010. április 21. 11:34
  „Ez a 24 órás úszás jó ötlet, de minek ide Benkő Dániel lantművész és Ásós Attila Pacsirta? (Utóbbi ki egyáltalán? Ő pucéran fütyörészik, vagy mit művel?) Ezek tudnak egyáltalán úszni? Aki ezek miatt megy el a rendezvényre, annak gratrulálok! Kár az egyébként normális rendezvényeket ilyen hitvány nívóra sűllyeszteni.”
 • 2. psanyi 2010. április 21. 10:56
  „Benkő Dániel lantművész? Normális dolog idehozatni egy ilyen idiótát? Egy olyan eseményre, amin fiatalok vesznek részt..?

  Nem hiszem, hogy lenne helye itt egy ilyen barbárnak. Az se komplett, aki ezt kitalálta. Benkő meg inkább foglalkozzon a feleség kereséssel, épp elég az, ha a kamerák előtt veri a ....át, fura gondolat volt pont őt megemlíteni a meghívott hírességek között.”
 • 1. adamvok 2010. április 21. 10:43
  „"Benkő Dániel lantművész", mik vannak....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárták a Városház utcát Sopronban

A Fő tér felújításához kapcsolódó csatornaépítési munkálatok miatt a kivitelező kedden lezárta a… Tovább olvasom