Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Újévi tűz Zsirán, sérültekkel

Zsirán az új év hajnalán tűz ütött ki egy családi ház pincéjében. Egy fiatalembert súlyos, egy lányt könnyebb égési sérülésekkel szállítottak a mentők a kórházba.

– Hajnali három óra tájban kaptam az értesítést: rendőrök, tűzoltók és mentők állnak a házamnál. Azonnal hazasiettem kőszegi munkahelyemről, hiszen tudtam, odahaza csak a lányom van a barátjával – meséli a megye első idei tűzesetének történetét Varga Tamás (45), a ház tulajdonosa, határőr alezredes, aki nyugdíjba vonulása miatt épp utolsó szolgálatát töltötte szilveszter éjszakáján.

A zsirai családi házban a szellőztetés ellenére még a kora délutáni órákban is markánsan lehetett érezni a hajnali órákban keletkezett tűz füstszagát.

– El nem tudom mondani, mit éreztem, amikor mentő-, tűzoltó- és rendőrautó villogóinak látványa fogadott az otthonomnál; miközben alig pár óra telt el az új esztendőből – folytatta a megrázó éjszaka emlékeit Varga Tamás határőr alezredes.

Mint kiderült, a lány a kora hajnali órában lement begyújtani a pincében lévő vegyes tüzelésű kazánhoz. Édesapja elmondásából tudjuk, a lány még életében nem gyújtott be, ezért tapasztalatlanságából eredően – hogy biztosabban égjen majd a tűz – benzint loccsantott a kazánba. Az intenzíven kicsapódó lángnyelvek megégették a kezét, egyszersmind tüzet fogtak a kazán melletti műanyag ládák is.

A lány barátja, egy helybéli 24 éves fiatalember azonnal a segítségére sietett. Jóllehet a tűzoltásnál és a lány kihozatalánál megégett az arca és a keze is, közös erővel mégis sikerült megakadályozni a lángok tovaterjedését. A fiatalembert a győri kórházba szállították, míg a lány könnyűnek minősített sérüléseit Sopronban látták el.

– Idén nem ez volt az első baj, ami bennünket ért – tette hozzá Varga Tamás. – Egy hete, december 24-én egy osztrák hölgy által vezetett Opel Tigra landolt a kertünkben. Még jó, hogy ott nem tartózkodott senki...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jégszőlő szüretelésére készülődnek

– A késő őszi szüretelésű szőlőkből származó aszú jellegzetességeit is felülmúló jégbor szőlőjének betakarítását csak mínusz 6–7 fokon lehet elkezdeni. A hét közepén mért mínusz 8 fok után el is kezdtük a másnapra tervezett szüret szervezését, ám megenyhült az idő, várnunk kell a tartós hidegre – tájékoztatott Horváth József (40), a fertőrákosi Ráspi borászat tulajdonosa, Tovább olvasom