Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Új diagnosztikai készülékek a gyógyítás szolgálatában

Sopron – A soproni kórház szülészet-nőgyógyászata a közeljövőben nagy teljesítményű ultrahangkészülékkel gazdagodik, amely a fejlődési rendellenességek kiszűrésében játszik szerepet – mondta dr. Baranyai Tibor, az ultrahangnapok főszervezője.

Hatszáz radiológus és klinikus, valamint több mint harminc szakmai cég részvételével ma nyitják meg a XXI. Soproni Ultrahang Napok nemzetközi kongresszusát a Hotel Lövérben.

– A gyógyászatban alkalmazott ultrahangvizsgálatok és a modern képalkotó eljárások hagyományos soproni seregszemléje a hazai mellett egyre inkább a nemzetközi szakma érdeklődése mellett zajlik. – Az eltelt évtizedek során hosszú utat jártunk be: az ultrahang-diagnosztika kialakulásától a mai fejlett technológiáig mindent be- és megmutattunk, ami a szakma óriási fejlődési ívéhez tartozik – fogalmazott dr. Baranyai Tibor, a Soproni Ultrahang Napok szellemi szülőatyja, az Erzsébet oktató kórház radiológiájának szakmavezető főorvosa.

– Az eredményesség fokozására pedig egységes módszereket, úgynevezett protokollokat vezettünk be. Az ultrahang-diagnosztika mellett a CT- és MR-diagnosztikában is igen komoly előrelépések történtek, ezért a hagyományos ultrahangnapok keretében szükségszerűen e modern képalkotó eljárásokkal, továbbá a szakterület más újdonságaival is foglalkozunk. Célunk, hogy a legpontosabb, legeredményesebb és legköltségkímélőbb diagnosztikát valósítsuk meg. E módszerek rutinszerű alkalmazása széles körű tudást igényel, ehhez szeretnénk hozzájárulni a rendezvény megszervezésével.

– A kiállító cégek legújabb diagnosztikai berendezései több tízmillió forintba kerülnek, amelyeket kipróbálhatunk – folytatta dr. Baranyai Tibor. – Ami a soproni kórházat illeti, beruházásfejlesztés keretében pályázati forrásból és az önkormányzat támogatásával az elmúlt időszakban is két korszerű géppel gazdagodott az intézmény. Legközelebbi beszerzésünk egy nagy teljesítményű ultrahangkészülék lesz a szülészet-nőgyógyászat számára, amely az esetleges fejlődési rendellenesség kiszűrésében játszik majd sze-
repet.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futópálya a Gárdonyiban

Sopron - Átadták szerdán a Gárdonyi Géza Általános Iskolában a mintegy tízmillió forintból… Tovább olvasom