Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Tűz Egyházasfalun - Lakhatatlanná vált az otthona

Lakhatatlanná vált annak az ötvenesztendős egyházasfalui férfinak az otthona, akinek szerdára virradó éjszaka gyakorlatilag leégett a háza. A férfiról az önkormányzat gondoskodik.

A Kossuth utcai házhoz kedden éjjel 23 óra után két perccel riasztották a soproni tűzoltókat. Az egyszintes régi épület lángokban állt. – A soproni hivatásosok munkáját segítették a nagylózsi, az egyházasfalui és a sopronhorpácsi önkéntesek is. Ember nem tartózkodott az épületben és szerencsére gázpalack sem volt. A ház lakhatatlanná vált – kaptuk a hivatalos tájékoztatást a tűzesetről Dobos Viktóriától, a katasztrófavédelem megyei szóvivőjétől. Arról nincs információnk, hogy a tűzeset okát a hatóság vizsgálná.

Az éjszaka kigyulladt házban használhatatlanná vált szinte minden. Lakójáról az önkormányzat gondoskodott. Fotó: Magasi
Az éjszaka kigyulladt házban használhatatlanná vált szinte minden. Lakójáról az önkormányzat gondoskodott. Fotó: Magasi

– Az egyedül élő ötvenesztendős helybéliről az önkormányzat gondoskodik – tudtuk meg Sándor József polgármestertől. – Éjszaka észrevette a lángokat, s miután egyedül nem tudta eloltani, a szomszédoktól kért segítséget. Ők értesítették a tűzoltókat. Mindene bennégett vagy használhatatlanná vált, a ruhái, az iratai, bútorai. Az önkormányzat természetesen minden segítséget megadott és megad a továbbiakban is – mondta el a polgármester. Éjszakai szállásáról, meleg étkezéséről is gondoskodtak és tegnap már albérletet is találtak az otthontalanná vált férfinak. A szerencsétlenül járt férfi nem akart a Kisalföldnek nyilatkozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Filmesek költöztek a soproni Fő térre

Filmesek költöztek a soproni belvárosba, készül a Kossuthkifli, a hatrészes tévésorozat. Tovább olvasom