Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Túrával egybekötött tanösvényavató

Az európai együttműködés napján, szeptember 21-én szombaton a Fürtös bodza (Sambucus racemosa) tanösvény átadóünnepségére és az állomásokat bemutató kirándulásra invitálják az érdeklődőket.
A tanösvény az Asztalfőtől Ágfalváig tíz állomáson, táblákon keresztül mutatja be a Soproni-hegység növény- és állatvilágát, geológiáját, vízrajzát és erdeit. A tanösvény az osztrák–magyar határtérség nemzeti és natúrparkjainak, valamint a Soproni Parkerdő közjóléti kínálatát gazdagítja. A résztvevők 9 órakor az NYME főbejáratától (Bajcsy-Zsilinszky út 4.) busszal indulnak az Asztalfőhöz, ahol 10 órakor kezdődik a tanösvény hivatalos átadása, elhangzanak a köszöntők, majd áldás következik. 10.30-kor indul a hozzávetőlegesen 8 kilométeres túra az állomások bemutatásával. A túra résztvevőit 13.30-kor az ágfalvi Vadon Lovastanya nádfedeles pikniksarkában látják vendégül. A buszok 15 órakor indulnak vissza Sopronba az egyetem főbejáratához.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött (információk: Vissi András, 30/229-3777). A tanösvény átadását és a túrát rossz idő (eső) esetén is megtartják. Az Asztalfő megközelítése csak buszokkal lehetséges, az erdészeti útra gépjárművel behajtani tilos.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy napra kinyit a Kárpáti-malom

A Kulturális Örökség Napjai alkalmából szombaton több száz olyan épület nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt, amelyek máskor nem, vagy csak időlegesen látogathatók. Tovább olvasom