Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

Több tízmiliós tartozás

Tízmilliós tartozás miatt az Égáz felfüggesztette a gázszolgáltatást a Nyugat- Magyarországi Egyetemen.
A Nyugat- Magyarországi Egyetem mosonmagyaróvári épülete
Nincs meleg víz a Nyugat-Magyarországi Egyetem soproni Ady Endre úti kollégiumaiban, a Benedek Elek Pedagógiai Főiskolai Kar kollégiumában, valamint Mosonmagyaróváron a Várban és a Lucsony utcai épületben. Az intézmény több tízmillió forinttal tartozik az Égáznak, ezért felfüggesztették a szolgáltatást.

– Tény, eltértünk a korábban kötött megállapodástól, ezért az Égáz átmenetileg kikapcsolta a gázt – erősítette meg a Kisalföld információit Herczeg László. – Az Égázzal folyamatosan tárgyalunk, így minden esély adott, hogy rövidesen visszaállítják a szolgáltatást. Arra – jelenleg – nem látok esélyt, hogy egy összegben kiegyenlítsük a tartozásunkat, de pénteken Győrben új megállapodást kötünk, ezt követően talán ismét lesz gáz az épületekben.

– Szerencsére hallgatók már nincsenek sem Sopronban, sem Mosonmagyaróváron, ezért a soproni kollégiumokban csak a meleg víz hiánya, illetve az egyetem és a gyakorlóóvoda konyhájában a gáz kiváltása okoz gondot – mondta Herczeg László.

Máskor is előfordult...

A gazdasági főigazgató elmondása szerint nem hanyagságból nem fizették a gázszámlákat, hanem azért, mert likviditási gondjaik vannak – éppúgy, mint a többi felsőoktatási intézménynek –, amelyek alapvetően finanszírozási problémákra vezethetők vissza. Ráadásul az egyetemnek is nagy összegűek a kintlévőségei.
– Sajnos máskor is előfordult, és a jövőben is előfordulhat, hogy átmenetileg tartozunk valamelyik szolgáltatónak – folytatta Herczeg László. – Eddig türelmesek voltak, megértették gondjainkat.

„ Megengedhetetlen"

– Kezdeményezni fogunk egy egyetemi szintű beszélgetést, hogyan lehet a jövőben megelőzni az ilyen helyzeteket – mondta dr. Ördög Vince, az egyetem mosonmagyaróvári karának dékánja. – Hamarosan itt a szeptemberi iskolakezdés, s megengedhetetlen, hogy akár egy napig is gázszolgáltatás nélkül maradjon az intézmény és a kollégium. A szolgáltatóval kompromisszumot kell kötni. Legalább a tartozás töredékét rendezni kell, hogy lássák: az egyetem megegyezésre törekszik. Nálunk a gázcsa- pok elzárása most a kollégium vendégeit érinti leginkább. Kiadjuk nekik a szobáinkat, így velük egyezkedni, egyeztetni kell, akár kedvezmények formájában is – mondta Ördög Vince.
Mint megtudtuk, Győrben – eddig – zavartalan a gázszolgáltatás és Székesfehérváron sem kapcsolták ki a gázt, igaz, ez utóbbi város más szolgáltatóhoz tartozik.

A tárgyaláson kiderül

Az Égáz Rt. központjában csupán annyit erősítettek meg, hogy valóban jelentős az egyetem tartozása, de hogy pontosan mekkora összegről van szó és mikor kapcsolják vissza a szolgáltatást, arról nem nyilatkoztak. Sajtószóvivőjük érdeklődésünkre annyit közölt, tárgyalnak az egyetem gazdasági főigazgatójával.


Kapcsolódó anyagok >>

Egyetemi válságterv leépítéssel (2004-11-29) >>
Csődben az egyetem? (2004-11-10) >>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VOLT: szemetet hagytak

Véget ért a XIII. VOLT Fesztivál, a lakók panaszkodnak, hogy rengeteg szemetet hagytak a környéken. Tovább olvasom