Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Tíz koszovói albánt rejtett a gépkocsi

Sopron - A magyar-osztrák határtól alig ötven méterre állította meg a vám- és pénzügyőrség járőrszolgálata azt a fekete Renault Espace személygépkocsit, amelyben tíz koszovói albán szeretett volna tiltott módon Ausztriába jutni.

– Keddre virradó éjjel illegális határátlépést hiúsított meg a vám- és pénzügyőrség járőrszolgálata, együttműködésben a közös magyar-osztrák rendőri egységgel – mondta az eset kapcsán Horváth Richárd alezredes, a rendőrkapitányság határrendészeti és közbiztonsági osztályának vezetője. – Az utolsó pillanatban leintett gépkocsiban és annak csomagtartójában tizenegyen utaztak, tíz koszovói albán – öt felnőtt és öt gyerek –, továbbá egy 27 éves magyar állampolgár. A külföldiek a debreceni befogadó-állomás lakóiként ugyan rendelkeztek érvényes magyarországi tartózkodási engedéllyel, de úti okmányaik alapján nem hagyhatták volna el hazánk területét. Mivel az osztrák-magyar határtól alig ötven méterre állították meg őket, ezáltal igen megalapozottá vált a gyanú, hogy tiltott határátlépést kíséreltek meg magyar segítőjükkel.

Az autót különben egy másik magyar állampolgár nevén bérelték egy budapesti kft.-től. A magyar utas elmondása alapján a koszovói albánokat Budaörs környéki benzinkútnál vette fel, egyikőjüknek átengedte a vezetést is. Az ügyben a magyar fiatalember ellen embercsempészet gyanúja miatt büntetőeljárás, a koszovói albának ellen tiltott határátlépés kísérlete miatt szabálysértési eljárás indult. A külföldieket időközben a győri közösségi szállásra szállították.

Olvasóink írták

 • 6. elemér 2009. március 26. 03:46
  „3. hozzászólás G.D.

  Vedd a fejed tenyeredben és gondolkozz. Okos tehetséges emberek az USA-ban tartanak vagy kötnek ki már régóta, és ez nem ujság. Jobb lehetőségek, jobb egyetemek és biztosabb jövő. Nem ingáznak, hanem áttelepesznek. Gyengébbek pedig verik a nyálukat hogy osztálytársuk tengerentul többre vitte és az angolt használlja.”
 • 5. pici023 2009. március 25. 08:21
  „SPAN!!
  Ha a vegen i Szerepel mint ahogy irtak (soproni,györi)akkor kisbetüvel irjuk!!!!”
 • 4. SPAN 2009. március 25. 07:44
  „Hát persze hogy a határnál állították meg őket mert ha elöbb teszik még azt monták volna hogy csa vásárolni mentek.
  Szerintem Debrecentöl követték őket.
  Ja Debrecen nagy D. vel és Győr is.
  A külföldiek a debreceni befogadó-állomás
  győri közösségi szállásra”
 • 3. G.D 2009. március 24. 22:58
  „Az elsö mondatod az OK, Elemér. - De a második???? - El kellene már gondolkoznod, nem csak a szót szaporítanod!”
 • 2. elemér 2009. március 24. 12:53
  „Köztudott hogy Mo. már régóta átjáróház lett. Értelmesebb honfitársaim már régóta tengerentul vannak és nem várják az evoluciót.”
 • 1. TeknőcErnő 2009. március 24. 12:49
  „Enyhén mókás ez a dolog. A határőséget nem a rendőrségbe olvasztották? Akkor kinek is a feladata a határőrizet? Mégis a vámosok fogják meg az emberscempészt. Komoly munka folyhat egyes helyeken, az biztos.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Madárzsongás a nemzeti parkban

Kócsagvár - Megjelentek az első vándormadarak a Fertő–Hanság Nemzeti Parkban. A költöző… Tovább olvasom