Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

Tavaly 6500-szor vonultak ki a mentők

A magyarországi szervezett mentés 125. évfordulója alkalmából rendezett soproni mentők napi ünnepségen, hétfőn mutatták be a helyi szolgálatnál nemrég munkába állított új VW típusú esetkocsit.

Dr. Erdélyi Miklós állomásvezető, Lükő Péter mentőtiszt, az Együtt az Életért, Sopronért Mentő Alapítvány titkára és Tuba Jenő nyugállományú vezető mentőtiszt tekintette át a helyi mentés múltját és jelenét, a járműállomány fejlődését, illetve az alapítványi műszer- és egyéb beszerzések hasznosságát.

Mint elhangzott, az új mentőautók oldalán lévő „Hivatás az életért" szlogen soproni bajtárstól, Csillag Zoltántól származik. Simon István alpolgármester a jubileumi év apropóján hangoztatta: Sopronban 1894-ben kezdte el működését a mentőszakosztály az önkéntes tűzoltóegylet égisze alatt.

A mentők napi ünnepségen ökumenikus szertartás során áldották meg az új esetkocsit. Fotó: M. D.
A mentők napi ünnepségen ökumenikus szertartás során áldották meg az új esetkocsit. Fotó: M. D.


Dr. Lórántfy Mária, a Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezet orvos igazgatója számadatokkal is szolgált: tavaly Sopronban 6500 mentési esetszámot regisztráltak, s a mentőautók százezer kilométert futottak. Az Országos Mentőszolgálat az év végéig 330 új mentőautót vásárolhat, így a jelenlegi géppark egyharmada kicserélődik. Sopronból Lőrincz László mentőápoló érdemelt ki a mentők napja alkalmából főigazgatói dicséretet.
Az ünnepségen Gabnai Sándor evangélikus, dr. Vladár Gábor református lelkészek és Horváth Imre városplébános áldotta meg az új esetkocsit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balesetekkel köszöntött be a hidegfront

Az elmúlt napokban tíz, azaz a szokásosnál legalább kétszer több baleset történt a kapitányság… Tovább olvasom