Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Tanfolyamok és főzőshow-k az új szaktanteremben

Sopron - Multifunkciós szaktantermet adnak át pénteken a Danubius Hotels Szakképző Iskolában. A harmincmilliós beruházás lehetőséget ad tanfolyamok szervezésére, sőt, főzőshow-k tévéfelvételére is.
Többfunkciós szaktantermet avatnak a Danubius-iskolában

– Tanulóink gyakorlati oktatásának javítása az elsődleges célunk a multifunkciós szaktanterem átadásával, de szeretnénk jól kihasználni a lehetőségeket, így aztán már hét különböző célt is megfogalmaztunk – mondta bevezetőjében Vránich István ügyvezető igazgató, amikor a harmincmillió forintos beruházásuk eredményét, az új szaktantermet bemutatja.

Az alapítványi iskolaként működő, jelenleg nyolcvan pincér- és szakácstanulót oktató Danubius Hotels Szakképző Iskola és Kollégiumban hivatalosan – és ünnepélyesen – pénteken adják át a multifunkciós szaktantermet.

Hegedüs István mesterszakács a berendezésekkel ismerteti meg a celldömölki Kovács László pincértanulót és a bősárkányi Kormos Richárd szakácstanulót. Fotó: Magasi Dávid
Hegedüs István mesterszakács a berendezésekkel ismerteti meg a celldömölki Kovács László pincértanulót és a bősárkányi Kormos Richárd szakácstanulót. Fotó: Magasi Dávid

Ez tulajdonképpen egy előadó, ahol a tanári asztal helyén a legmodernebb konyhafelszerelések állnak. De van projektor és interaktív tábla is. Nem itt fognak a tanulók főzni – arra jól felszerelt konyha áll rendelkezésükre –, de az oktatónak ezentúl nem elmutogatnia kell például a hal filézését, hanem késsel a kezében rögtön be is mutathatja azt.

– A terem lehetővé teszi, hogy szakácstovábbképzéseket tartsunk. Szeretnénk mesterszakácskurzusokat is szervezni. Újdonság lesz, hogy kezdő és haladó háziasszonyoknak – s persze akár fiatalembereknek, férjeknek is – főzőtanfolyamot tartsunk. Egy ilyen házasságjavítónak is felfogható képzés előzetes számításaink szerint 15 órából áll majd és 10–15 ezer forintba kerül.

Mesterszakácsunk, Hegedüs István vezetésével főzőshow-t is tervezünk, amire meghívunk egy-egy helyi prominenst, főzzék meg együtt kedvenc ételüket. Mindezt a Pulzus tévé felveszi és szombatonként műsorára tűzi. Szeretnénk főzőasszonyokat is meghívni, akik egy-egy tájjellegű étel elkészítésének fortélyait adhatnák át. A terem berendezései és felszereltsége egyébként arra is lehetőséget ad, hogy míg a mester főz, az operatőr dolgozik, a kivetítőkön tanulóink figyelemmel kísérhetik a legapróbb mozdulatokat is – sorolja a lehetőségeket Vránich István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fórum: Vállalkozásbarát ügyintézést ígérnek a hivataloknál

Sopron - A Sopronban működő vállalkozók általános panasza, hogy az önkormányzat hivatalaiban túl… Tovább olvasom