Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Szórakoztató-központ épül Sopronban?

Sopron - A következő évek egyik legnagyobb városfejlesztési programja valósulhat meg a Sopron Plazától északnyugatra. A tervek között jóléti tó, egy világszínvonalú szabadidős-szórakoztató központ, záportározók szerepelnek és (valamikor) megépül az északnyugati elkerülőút is.
Sopron egyetlen olyan területe, amelyen jelentős ingatlanfejlesztést lehet megvalósítani, a Jereván-lakóteleptől északnyugatra fekszik. A 84. számú főút és a tervezett északnyugati elkerülőút közötti több száz hektáros terület nagyobb része magántulajdonosok kezében van. Ennek egy, a főút, a vasútvonal, a leendő elkerülőút, valamint a Nyugati-majorhoz vezető út által határolt részén – nagyjából 100 hektáron – több százmillió eurós beruházás valósulna meg a közeljövőben. Hogy pontosan miről is van szó, azt a külföldi befektetők egy prezentáció keretében március 16-án mutatják be. Előzetesen annyit lehet tudni, hogy a város és a helyszín adottságaira alapozva világszínvonalú szabadidős és szórakoztató-központ épülne szállodákkal, sportlétesítményekkel, konferencia- és rekreációs helyszínekkel, éttermekkel.

Ismert, hogy a város az Ikva és a Sós-patak összefolyása előtt egy jóléti tó megvalósítását tervezi a plaza mögött, a Nyugati-major közelében pedig, a fentebb említett patakok felsőbb folyásánál, a tervezett elkerülőút másik oldalán záportározók létesítésére pályázik.

Kuslits Tibor főépítész szerint a tervezett fejlesztések nem gátolják, inkább kiegészítik egymást. Fotó: Magasi Dávid

– A tervezett fejlesztések – amennyiben megvalósulnak – nem gátolják, inkább kiegészítik egymást – válaszolta érdeklődésünkre Kuslits Tibor főépítész. – Azonban szeretnénk megőrizni a terület három patak (Liget, Ikva, Sós) által is fémjelzett „zöldhálós" jellegét, tehát a város nem támogatja ipari létesítmények és lakóépületek megvalósítását. Erre a részre jelenleg szerkezeti tervünk van. Szabályozási terv akkor készülhet, ha részleteiben is ismerjük például a magánbefektetők elképzeléseit.

Életre kelhet tehát egy évtizedekig sokak elől elzárt, szép fekvésű, a városhoz kapcsolódó, mégis elkülönülő terület, amelyet korábban a mezőgazdaság használt. Kérdés persze, hogy mi és mikor valósul meg a tervekből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feljelentésből 13, bírságból 210 ezer forint naponta

Sopron - Több mint 12,7 millió forintot fizettek az év első két hónapjában a közlekedési… Tovább olvasom