Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Szeméthegy az Ikva partján

Aszfalt- és építési törmelék, háztartási hulladék, elhasználódott mosógépek, hűtők és még ki tudja, mi minden található azon a Bella Lajos utca és az Ikva által határolt területen, amelyre ismét olvasóink hívták fel figyelmünket.
illusztráció
A helyszín valóban riasztó. A közelmúltban leaszfaltozott Bella Lajos utca végénél, az Ikva partján hatalmas szeméthegyek éktelenkednek – már évek óta –, miközben a környék épül, szépül.

– Nem értem, hogy miért nem tesznek a hatóságok semmit – kesereg Béla bácsi, aki már hosszú évtizedek óta él a környéken. – Nyáron ugyan a méteres gaz eltakarja a szemetet, de ilyenkor télen látni, hogy mi mindent hordtak, hordanak ide. Egyszer rendbe kellene már tenni ezt a területet is, hiszen lassan mindent elborít a szemét.
Sopronban a közterület-felügyelők feladata az illegális szemétlerakók felderítése. Mint megtudtuk, „nyitott kapukat döngetünk", mert éppen ezekben a napokban jár le az a felszólítás, amelyet a közel másfél hektáros terület tulajdonosának – egy alföldi, de budapesti székhelyű kft.-nek – küldtek. Ebben az áll, hogy harminc napon belül tisztítsa meg ingatlanját.

– Abban az esetben, ha a kft. nem tesz eleget a felszólításnak, akkor környezetvédelmi határozatban szólítjuk fel – mondotta Boros Géza, a polgármesteri hivatal környezetvédelmi felügyelője. – A hulladékgazdálkodási törvény szerint ugyanis az ingatlan tulajdonosa köteles elszállítani a hulladékot, ha nincs meg a környezetszennyező. Márpedig általában nehéz a tettenérés, így marad a tulajdonosok kötelezettsége. Esetünkben akár százezer forintos bírság is kiszabható. Ha ez sem vezet eredményre, akkor az önkormányzat gondoskodik az említett terület megtisztításáról, a költségeket pedig a kft.-re hárítja. Nagyon remélem, hogy erre nem kerül sor és hamarosan önként eltakarítják az ott felhalmozódott, valóban nagy mennyiségű hulladékot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Pro Kultúra nem jó gazda

– Ilyen körülmények között nem lehet dolgozni! – mondja Borbás Gabi színművész a soproni… Tovább olvasom