Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Soproni kettős gyilkosság: kitűzték a tárgyalást

Február 25-re tűzte ki a tárgyalást a Győri Ítélőtábla a soproni lőtéri gyilkosság büntetőperében. Nem biztos, hogy aznap ítélet is születik, tíznél több védelmi indítványt kell először is kivizsgálni.

Másodfokon már ritkán húzódnak egy napnál tovább a nyilvános ülések, a Győri Ítélőtábla azonban most nem is nyilvános ülést, hanem tárgyalást tűzött ki a lőtéri gyilkosság perében. Ez igen leegyszerűsítve annyit tesz, hogy február 25-én, kilenc órakor nem ügyészi és védelmi perbeszéddel kezdődik a délelőtt, hanem a számos indítvány kivizsgálásával. Az időpontról dr. Ferenczy Tamás az ítélőtábla szóvivője tájékoztatta a Kisalföldet, s elmondta azt is: tíznél több ilyen beadványt kell a másodfokú bíróságnak megvitatni.

A dr. Kovács Tamás tanácsa elé álló fiatalokat első fokon májusban ítélte el a Győri Törvényszék. A lőtéri kettős gyilkosság elkövetésekor a huszadik évüket még nem töltötték be, ezzel indokolta dr. Németh Csaba tanácsvezető bíró, hogy nem adhatott életfogytiglant. V. Rolandra és T. Attilára húsz év fegyházat, a lőtérnél őrködő M. Tamásra tizenegy évet szabtak ki, esetében az ügyész is fellebbezett.

Mint arról már korábban is beszámoltunk: V. Roland ügyvédje, dr. Koszorú István több indítványt is tett az üggyel kapcsolatban, mivel szavai szerint két szakértői körre alapult az elsőfokú ítélet. Egyrészt a pszichiátriai, másrészt a fegyver- és nyomszakértő véleményére. Mint azt korábban elmondta: nem érezte teljes körűnek és lezártnak a bizonyítási eljárást, ezért megkeresett két másik szakértőt. Elvarratlan szálnak tartja, hogy a V. Roland által leadott lövés – ami B. Ervint, a második áldozatot eltalálta – célzott volt-e és nem kaphatott-e a golyó gurulatot.

A másik terület a beszámíthatóság, aminek kérdését az összes többi lövés miatt megvádolt T. Attilával kapcsolatban firtatta a soproni védő, s benyújtotta az ítélőtáblának az általa felkért szakértők véleményét is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Himnusz születésnapját ünnepelték Sopronban - fotók

A magyar kultúra napja alkalmából idén is a Kölcsey-szobornál rendeztek városi ünnepséget Sopronban. Tovább olvasom