Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 3°C

Sopronban zárja turnéját a PASO, igazán táncos bulira készüljenek! - interjú KRSA-val

Sopronban zárja turnéját a PASO, igazán táncos bulira készüljenek!  - interjú KRSA-valA PASO tagjai és Riger János.
Az idén debütált Ghost Train lemezük bemutatójával érkezik a soproni Hangárba szombaton a PASO. Vendéget is hoznak magukkal: Riger Jánost. A népszerű ska zenekar frontemberét kérdeztük a koncert kapcsán.
PASO - Ghost Train lemezbemutató // Sopron, Hangár Music Garden
December 3., 21.00
Facebook-esemény, további részletek >>
Turnézáró koncertre érkezik a PASO Sopronba. Mivel készülnek az idei utolsó, hazai bulira?

KRSA: Így igaz, a szombati soproni koncert lesz a Ghost Train lemezünk turnéjának záróállomása, így igyekszünk majd különösen megadni a módját. Amúgy sem szoktuk takarékoskodni az energiáinkkal, de most beleteszünk apait-anyait, hogy egy igazán táncos, jó hangulatú koncertet adjunk. Lemezbemutató lévén, a buli gerincét az új lemez dalai adják majd, de természetesen a kihagyhatatlan nagy PASO-slágerek is elhangzanak. Különlegességként egy vendéget is hozunk magunkkal, a lemezen is több dalban közreműködő Riger Jánost.

Többször játszottak már Sopronban, mennyire ismerik a várost?

KRSA: Elég jól, mivel rokoni, szerelmi, baráti szálak is fűznek és fűztek ide zenekartagokat, így a számos fellépés mellett magánúton is sokszor megfordultunk Sopronban. Mindemellett a csapat harmada győri, illetve az én keresztszüleim és unokatestvéreim is Győrben élnek, úgyhogy kifejezetten nagy a kötődésünk a régióhoz. 

November közepén debütált az Utca végén című dal, Riger János közreműködésével. Egy nagyon erős, vicces, kicsit provokatív klipet forgattak hozzá, Horváth Viktor rendezésében. Honnan jött az alapötlet?

KRSA: Horváth Viktor rendező állt elő az ötlettel, aki eleve szereti a meghökkentőbb témákat és képi megoldásokat. Viktor rendezte a Részeg című klipünk videóját is, ami tavaly elnyerte az I. Magyar Klipszemle fődíját. Azóta több klippel is jelentkeztünk (egy Star Wars és egy cserkészes tematikájúval), de az újabb közös munkára mostanáig kellett várni. Az ˝Utca végén˝ videóját 16 mm-es filmre forgattuk, analóg technológiával, két városban: Barcelonában és Budapesten. A történet szerint egy felnőttfilm forgatásának esetlen, kellemetlen és furcsán vicces jeleneteit gyűjti össze a klip, ami ellenpontozza a szöveget: a dalban a férfi boldogan lép tovább egy lezáruló kapcsolatból, úgy érzi, kitárult előtte a világ, míg képileg pont az ellenkezője a botladozás, a merő esetlensége nyilvánul meg. A komikumot tovább fokozzák a ruhák, kiegészítők, hiszen a '80-as évekbe repíti vissza a képanyag a nézőt. 

Hogyan képzeljük el a forgatás hangulatát, milyen volt pornórendezőt alakítani?

KRSA: Bevallom őszintén, nekem elég sokáig kellett barátkoznom már az alapötlettel is, és ahogy az valószínűleg az életben is van, ezen a forgatáson is számos kellemetlen, kényelmetlen és vicces szituáció fordult elő. Színészi feladatként fogtuk fel a dolgot és mivel láttuk, hogy a rendező is odateszi magát és nem csak korhű díszletet és ruhákat szerzett, hanem mindent megmozgatva korhű nyersanyagot és felvevőeszközt is, ezért mi is igyekeztünk mindenben partnerei lenni, követni az utasításait és nem kihátrálni a bevállalós jelenetekből sem. Kicsit féltünk is a forgatás alapján, hogy a végeredmény nem lesz videómegosztó-kompatibilis, de erre a vágásnál külön ügyeltek, így szerencsére inkább lett vicces, mint megbotránkoztató.
A PASO tagjai és Riger János.
A PASO tagjai és Riger János.


Új albummal is jelentkeztek az év elején (Ghost Train), teltházas koncerteket adtak országhatáron kívül és belül. Hogyan értékelné a zenekar idei évét?

KRSA: Nagyon sűrű éven vagyunk túl: tavasszal és ősszel körbejártuk az országot, nyáron ott voltunk a legtöbb fesztiválon és bemutattuk a Ghost Train lemezt nemzetközileg is, hiszen hallhatta a közönség Angliában, Írországban, Szlovákiában, Hollandiában, Németországban, Csehországban, Romániában és Belgiumban is. Nagyon örülünk, hogy ennyi helyre eljutottunk és ilyen hatalmas mennyiségű pozitív visszajelzést, szeretetet kapunk a közönségtől! Reméljük, hogy sok további koncert és új dalok formájában meg tudjuk ezt nekik hálálni!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A soproni Horváth Kornél a világ legjobb ütőse

A soproni Horváth Kornél a világ legjobb ütőse
A magyar zenei élet egyik elismert szereplője, a Kossuth-díjas ütőhangszeres több mint kétszáz… Tovább olvasom