Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Sopron Sportjáért díj a természetjárónak

Sopron - A természetbarát-szakbizottság elnöke, Jäckel Gusztáv Sopron Sportjáért díjat vehetett át. A kitüntetett ötven éve lépett be a szervezett természetjárók közé.
Jäckel Gusztáv, ma is aktív természetjáró. Részt vesz a Soproni-hegység turistaútjainak kijelölésében és fejlesztésében.

– Ötven évvel ezelőtt léptem be a természetjárók közé, s két évtizede vezetem a túrák során a természetbarátokat – mondja Jäckel Gusztáv, aki Sopron Sportjáért kitüntetést vehetett át.

Jäckel Gusztáv

– Sokat köszönhetek a kollégáimnak és a családomnak. Vallom, a természetjárás csak úgy működik, ha minden korosztály részt vesz benne. Így lehet továbbadni a természet és a mozgás szeretetét.

Különben hogyan várjuk el, hogy a fiatalok is jöjjenek ki az erdőbe, ha a szülők otthon maradnak? A természetjárás közben jövünk rá a természet szépségére, és tanuljuk meg óvni a környezetet is.

Jäckel Gusztáv szerint a schengeni csatlakozásunk újabb lökést adhat a természetjárás fejlődésének. Most már nincs akadálya annak, hogy a túrázók szabadon kószáljanak a határ túloldalán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt gyógypedagógust díjaztak az országban

Az országban mindössze öt gyógypedagógust díjaznak évente az Éltes Mátyás díjjal. Az öt díjazott között van idén, a soproni Csiszár Imréné is, a Tóth Antal Nevelési és Oktatási Központ munkatársa is, aki a napokban vehette át az elismerést. Hallgassa meg a Nap Rádió interjúját. Tovább olvasom