Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 23°C Még több cikk.

Siker a Művészetek Palotájában

Nagy sikert aratott a Petőfi Színház társulata Budapesten a Művészetek Palotájában.

Az ezer fős közönség vastapssal díjazta a Charlie nénje című előadást. – Mi voltunk az első és egyben utolsó színitársulat, mely az egyelőre próbaüzemmel működő Művészetek Palotájának nemzeti hangversenytermében fellépett – mondta Szilágyi Tibor soproni színigazgató, amikor lapunknak beszámolt a budapesti közönség hétvégi meghódításáról.  A péntek esti rendezvénnyel az ötéves jubileumához érkezett budapesti WestEnd City Centert ünnepelték.

A jeles eseményt a soproni színház vidám produkciója tette még emlékezetesebbé. A Petőfi Színház társulata kapott ugyanis lehetőséget arra, hogy az ezer fős – főként neves közéleti személyiségekből és családtagjaikból álló – közönség előtt lépjenek fel ott, ahol eddig színházi társulat még sohasem.

A 25 méter magas, ugyanilyen széles és 52 méter hosszú, összesen 1699 látogató befogadására alkalmas teremben az első hivatalos nyitóhangversenyt majd csak március 14-én tartják. Addig a technikai finomításokhoz szükséges próbaüzemben működik, ezért is igényelt rendkívül gondos előkészítést a Petőfi Színház munkatársaitól a Charlie nénje színrevitele. Kezdve azzal, hogy a soproni színpadhoz méretezett díszletet, Perlaki Róbert díszlettervezőnek V alakban ki kellett nyitnia, hogy megfeleljen a nagyszínpad elvárásainak, egészen odáig, hogy a hangversenyteremben nincs zsinórpadlás. . .

A zenekarnak is gyorsan kellett idomulnia a körülményekhez, ahogy a színészeknek is mindössze egyetlen bejáró próba után kellett színre vinniük a produkciót, szünet nélkül, egyben lejátszva a két és negyedórás darabot. Az előadás fergeteges sikerrel zárult, a közönség – így a sorokban helyet foglaló Orbán Viktor volt miniszterelnök és Demszky Gábor főpolgármester is – vastapssal jutalmazta a soproniak teljesítményét. – Nagyon izgultunk, mert nagy volt a kihívás, de remekül megoldották feladatukat a darabot „vállukon vivő" fiatal színészek. Felemelő érzés volt látni azt, hogy mekkora sikert arattak az országosan még nem ismert társulati tagjaink – jelentette ki büszkén Szilágyi Tibor.

Azt viszont mindenképpen hozzá kell tenni, hogy a sikerben a színházigazgatónak is jócskán volt része, hiszen ő rendezte a soproni közönségnek már tavaly bemutatott, most Budapesten is debütáló vígjátékot. S. Takács JuditA Petőfi Színház társulata arra kapott lehetőséget, hogy neves közéleti személyiségekből álló közönség előtt lépjen fel.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszerű a galambtenyésztés

A Dunántúl legszebb galambjait vonultatta fel a hétvégén Sopronban megrendezett hagyományos kiállítás. Harmincöt tenyésztő 366 galambbal vett részt az eddigi legnagyobb seregszemlén. A rendezvényen idén rekordszámú kiállító vett részt. Harmincöt tenyésztő negyven fajtát képviselő gazdasági, röp-, dísz- és postagalambja volt látható a seregszemlén. Tovább olvasom