Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 26°C Még több cikk.

Robbanás Eisenstadtban - egy halott

Robbanás történt Kismartonban (Eisentadt) egy kertben. Egy 47 éves férfi halálosan megsebesült. Hogy mi robbant, egyelőre nem tisztázott.

Robbanószer-kereső kutyákkal vizsgálják át a helyszínt Kismartonban, ahol szerdán délután robbanás történt egy családiház kertjében, halálosan megsebesítve egy 47 éves helyi férfit. "A kutyák nem jelezték olyan anyag jelenlétét ami tűz- vagy robbanásveszélyes lehetett, és ami miatt az eset történt. Most a bűnügyisek veszik át a terepet, és a nyomokat rögzítve próbálnak rájönni, mi okozta a robbanást" - mondta el Michael Takacs a rendőrség szóvivője csütörtökön.

Sikertelen újraélesztés

Jelenleg sem a baleset, sem a szándékosság nem zárható ki. Jelenleg a halottszemle is zajlik még, talán annak lezárultával bővebb információkhoz jutunk - tette hozzá Takacs. A Burgenlandi Tartományi Biztonsági Központ közleménye szerint szerdán 15.30-kor riasztást kaptak, hogy tűz ütött ki egy egy magánház kertjáben és valaki súlyosan megsérült.

Fotó: orf.at
Fotó: orf.at


A rendőrség kiérkezésekor a mentők esetkocsija már a helyszínen volt, és megkísérelték a 47 éves családapa helyszíni újraélesztését. Ez azonban nem járt sikerrel, a férfi belehalt a sérülésekbe. A férfi mellett egyébként égetett hulladékot találtak, nem zárható ki, hogy ez volt a robbanás fészke. - A kerítést 3 méteres fal veszi körül, ennek köszönhetően más nem sérült meg a robbanásban - tette hozzá a szóvivő, aki péntek délelőttre ígért bővebb tájékoztatást az ügyben.

A szomszédok észlelték a füstöt

A szomszédok sűrű fekete füstre lettek figyelmesek, ők riasztották a tűzoltóságot is. "Az ablakból láttam a füstöt majd egy nagy durranást hallottam" - mondta Paul Maurer a szomszéd tömbház egyik lakója. "Nemcsak az udvaron játszó gyerekek, de mi is megrémültünk a zajtól. Korábban magam is tűzoltóként dolgoztam, de ilyent még sosem hallottam."

A kismartoni tűzoltóság egy oltó és egy bevetési járművel, illetve 12 munkatárssal vonult ki a helyszínre.

Forrás: orf.at

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszótéravatás Sopronban ajándékkal

A Fűzfa soron avatott a napokban új, korszerű játszóteret a városvezetés. Tovább olvasom