Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Plakátok a Quaestor-irodára - A soproni Jobbik a károsultak mellett demonstrált - fotó

A tiltakozó demonstráció szerdán este fél hatkor kezdődött a soproni Füredi sétányon a Quaestor irodánál.

18. 18. - Összefoglaló:

Mintegy húszan vettek részt szerdán délután a soproni Quaestor-iroda előtt tartott Jobbik demonstráción. Az eseményre a rendőrség is készült, civil ruhások is megjelentek a helyszínen.

A megmozdulás békésen zajlott. Az esemény kezdetekor Gőbl Gábor, választókerületi elnök vezetésével többen - politikai üzenetet hordozó - plakátot ragasztottak az iroda ablakára. A politikus elmondta, fortélyos félelem van az emberekben, ugyanis nagyon sokan nem mertek eljönni. 40-50 főre számítottak ugyanis.

Jobbik demonstráció - 2015. 04. 08. Fotó: Nyikos PéterGőbl Gábor kiemelte: A Fidesz-kormány nemhogy leszámolt volna az MSZP-kormány súlyos nemzet és ember ellenes bűneivel, még tetézte is azokat. Együtt alkotják a veretes Quaestor-koalíciót.

A tisztességes emberekből kipréselt adók ezermilliárdjai tűnnek el szinte láthatatlanul. Az egzisztenciális elnyomás, no meg a félelem az, ami fenntartja a fideszes a látszatvilágot.

Végezetül Nyikos Tivadar, a párt helyi elnöke szólalt fel a főként fiatalokból álló hallgatóság előtt.

18. 00. - Nyikos Tivadar, a párt helyi elnöke kifejtette: végtelen történtek, egy következmények nélküli országban. Évekkel ezelőtt százmilliárdok tűntek a el a Postabanknál, a Globex-ügyben, hol vannak már az állami gazdaságok, a szakszervezeti vagyon.

Szétlopták, miközben felelősök nincsenek. Mindazok, akik szót emelnek, tüntetnek, azokat antiszemitának, rasszistának, szélsőségesnek bélyegzik meg. Ha a politikusokon múlik, akkor nem várhatjuk az ország felemelkedését. Erre csak a Jobbik és képviselői képesek.

17. 50. - Gőbl Gábor, a párt választókerületi elnökének  beszéde:

Matolcsy Györgynek a magyar pénzügyi rendszert irányító és felügyeleti szervként is funkcionáló MNB elnökeként, Szijjártó Péternek pedig miniszterként súlyos felelőssége van a brókerbotrányban. Szólni kell Orbán Viktor személyes felelősségéről is, aki immár több mint 10 éve szotyizik együtt a stadionok VIP páholyaiban Tarsoly Csaba Quaestor vezérrel.

Pedig bármelyiküknek, - no meg a felügyeleti rendszerben dolgozó vezető hivataloknak – csak meg kellett volna vizsgálniuk, mit ígér a Quaestor a náluk befektetni óhajtó megtévesztett kisbefektetőknek.  Országos Betétbiztosítási Alap tagságot, Befektető Védelmi Alap tagságot, miközben ez is csak egy csalárd reklám lózung volt.

Matolcsy immár 2 éve teljhatalmú ura a Magyar Nemzeti Banknak, de még nem jutott el odáig, hogy az MSZP éra, no meg az IMF főbankára Simor András 6 évi regnálása után, hogy komoly ellenőrzés alá vonja a Quaestrort és a többi bankár csalót. Hogy is merné ellenőrizni azt a főbrókert, aki hosszú évek óta egy páholyból szurkol és együtt szotyizgat Magyarország kedves vezetőjével…   

 A Jobbik parlamentbe kerülésekor több húsz olyan törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésbe, amely komolyan szigorította volna a pénzintézetek, brókerházak működését és ellenőrzését! 

Ezen törvényjavaslatok napirendre vételét az MSZP és a Fidesz együtt akadályozta meg. Szerintük minden rendben van. Tóbiás József, Gőgös Zoltán, Mesterházy Attila együtt nyomott "nem" gombot Rogán Antallal, Lázár Jánossal, Firtl Mátyással, Molnár Ágnessel, és Orbán Viktorral. Az év első hónapjaiban nyilvánosságra kerülő pénzügyi disznóságok – csak a Quaestor–esetében is - több mint 200 milliárd forintos megtakarítás eltűnéséért -  a felelősség együttesen az MSZP és a Fidesz által is kedvezményezett "Quaestor-koalíciót"terheli. 
 
Önöknek is tudniuk kell. 1990 óta olyan kormányok vannak hatalmon, amelyek egyetlen pénzügyi visszaélés sorozatot sem akartak és voltak képesek elszámoltatni! Elszámoltatásnak az ugye nem nevezhető, ha a GLOBEX ügyre és 2-3 évet zárkában töltőkre gondolunk. 

E mögött pedig az áll, hogy az elmúlt 25 évben a „rendszerváltó pártok" mindegyike érintett volt a piszkos ügyekben. Ha a hatalmukra nézve veszélyes ügyek kerültek volna bíróságra, jött a mindenkori csodafegyver a titkosítás. Azt mindig kéz a kézben megszavazzák! Egyiküknek sem állt érdekében, hogy a bűnösök megkapják méltó és elrettentő ítéleteiket.  A hatalmi érdekeket szolgáló bíróságok a K & H Bank-os csekély 5 milliárdot elemésztő Kulcsár-ügyben immár 12 éve nem hoztak jogerős ítélet. Holló a hollónak nem vájja ki a szemét!

Múlt héten Orbán Viktor azzal dicsekedett soproni sajtótájékoztatóján, hogy Ő utasította a kormány apparátust, hogy az állami gazdálkodók, minisztériumok, és azok cégei, vegyék ki pénzeszközeiket a quaestros számlákról.

A Jobbik Magyarországért Mozgalomnak álláspontja az, hogy Orbán miniszterelnök akkor lenne „jó gazda és előre látó vezető" ha éveken keresztül nem tűrte volna el, hogy valós pénzügyi háttér nélküli, ciprusi off-shore cégként jegyzett, spekuláns „brókerháznál" helyezze el a külügy-minisztérium és más kormányzati szervezetek a pénzeszközeit. Akkor lett volna korrekt vezető, ha ilyen cégek egyáltalán nem is működhetnének, és nem reklámozhatnák „pénzügyi termékeiket" hazánkban!

A miniszterelnök és a csaló quaestorosok kapcsolatát egyértelműen alátámasztja, hogy Tarsoly Csabát privilégizált helyzetbe hozták a fideszes kormánykörök. Csakis Orbán jóváhagyásával történhetett, hogy kiszervezzék és Tarsolyra bízzák az állami monopóliumnak számító az isztambuli és moszkvai kereskedőházak működtetését.

A trafik mutyi mellett ez az egyik leg tutibb fideszes pénznyelési trükk folyamat. A magyar letelepedési kötvény kiadás maga a törvényesített csalás, amely során az izraeli, kínai, ukrán, orosz, török üzletemberek által megvett papírok után 50 százalékos jutalékra tarthatnak igényt Orbán Viktor által kiválasztott tarsoly félék.

A miniszterelnök felelőssége tehát megkérdőjelezhetetlen a 210 milliárdos veszteséget eredményező, több mint 50 ezer magyar embert letaglózó quaestoros pénzügyi botrányban! 

Hogyan lehetséges például az? - hogy Győr polgármestere a svájci frank árfolyamának drasztikus megemelkedésének napját követően, január 16-án pénteken lejegyeztet és azonnal átutaltatott 1 milliárd forintotot a Quaestornak?
Ez csakis úgy lehetséges, hogy Fideszkormány legfelsőbb szintjéről oda szólnak Borkai Zsolt polgármesternek, hogy segítsél a Csabán. Csak ez az egyetlen mozzanat világosan megmutatja, hogyan működik kézi vezérléssel a maffia kormány.

Ma közzé tett hír: A KSH adatai szerint 2013-ban 21.500, míg tavaly 2014-ben 31.500 magyar ember távozott külföldre a jobb megélhetés reményében. Igen az Orbán kormány jól teljesít.

Abban, hogy végleg felszámolja egy normális Magyarország jövendőbeli hit reményét, és jól teljesít, hogy végleg élhetetlenné és kilátástalanná tegyék honfitársaink sokasága számára a szülőföldön történő boldogulást!
A Fidesz-kormány nemhogy leszámolt volna az MSZP-kormány súlyos nemzet és ember ellenes bűneivel, még tetézte is azokat! A vörösök és a narancsosok együtt alkotják a veretes Quaestor-koalíciót

Központosított média, agymosás reklámok, beetetés, becsapás, csalás, lenyúlás. Jelzáloghitel, devizahitel, államadósság, hiány cél.  Cigány felzárkóztatás, holokauszt megemlékezés, Éjjel nappal Budapest, Éden Hotel, Buzera és Barátok közt.

Az úgynevezett rendszerváltás óta szanált nemzetgazdaság, leépített termelő vállalatok, felszámolt mezőgazdaság, munkanélküliség.

A tisztességes emberekből kipréselt adók ezermilliárdjai tűnnek el szinte láthatatlanul. Az egzisztenciális elnyomás, no meg a félelem az, ami fenntartja a fideszes a látszatvilágot!

Az emberek türelme rég elfogyott, a Fidesz és az MSZP pedig bizonyított.
Emberek ébresztő!   Felelős magyar kormány kell - és szebb jövő.

17.30

"Páran lézengenek a Füredi sétányon a Quaestor iroda előtt. Gőbl Gábor, a Jobbik soproni választókerületének elnöke, valamint Nyikos Tivadar helyi Jobbik-elnök van jelen.

Egyelőre több a rendőr mint a demonstráló. Várunk pár percet" - jelentette a kisalfold.hu munkatársa.

Korábban

Az eseményeket a kisalfold.hu a tervek szerint élőben közvetíti.
"Orbán úr, maga tényleg nem tudta, kivel szotyizik együtt a stadionok VIP páholyokban?" – mottóval – Quaestor károsultak tüntetnek április 8-án szerdán 17.30 órakor Sopronban a Füredi sétánynál.

Orbán Viktor jó gazda módjára azzal dicsekedett soproni sajtótájékoztatóján, hogy ő utasította a kormány apparátust, hogy az állami gazdálkodók (minisztériumok, és azok cégei) vegyék ki pénzeszközeiket a Quaesteros számlákról.

A Jobbik Magyarországért Mozgalomnak álláspontja az, hogy Orbán Viktor miniszterelnök akkor lenne „jó gazda és tisztességes vezető", ha éveken keresztül nem tűrte volna el azt, hogy valós pénzügyi háttér nélküli, ciprusi off-shore cégként jegyzett, spekuláns „brókerháznál" helyezze el a külügyminisztérium és más kormányzati szervezetek a pénzeszközeit.

Akkor lett volna korrekt vezető, ha ilyen cégek egyáltalán nem is működhetnének, és nem reklámozhatnák „pénzügyi termékeiket" hazánkban.

A miniszterelnök felelőssége tehát megkérdőjelezhetetlen a 210 milliárdos veszteséget eredményező, több mint 50 ezer magyar embert letaglózó pénzügyi botrányba.

Amíg Orbánék a lakosság számára állami kincstárjegyeket ajánlanak és reklámoznak, addig képmutató módon az állam a fideszes hátterű Quaestor-nál helyezi el a közvagyon milliárdjait… Ezzel mintegy fenntartva a „pilótajátékot".

Mindez csak azért lehetséges, mert az uralkodó széljárásnak megfelelően hol MSZP-s, hol a narancsos hátterű oligarhca Tarsoly Csaba vezette karvaly-tőkés csoport teljes mértékben élvezte Orbán Viktor és Szijjártó Péter személyes barátságát és bizalmát csakúgy, mint korábban Bajnaiét és Gyurcsányét – áll a soproni Jobbik közleményében.

Várnak minden károsultat és a kormány politikájával elégedetlen soproni polgárt április 8-án 17.30 órakor a Füredi sétányon lévő Quaestor irodánál megrendezésre kerülő tiltakozó demonstrációra, ahol a károsultak mellett felszólal Nyikos Tivadar a soproni Jobbik elnöke és Gőbl Gábor önkormányzati képviselő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokkolóval támadtak a pénzszállítóra Sopronban - felismeri a képen látható személyeket?

Az ismeretlen személyazonosságú férfiakról egy infrakamera felvételt készített. Tovább olvasom