Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Pilis Invest: végtelen történet soproni károsultakkal

Lassan tíz éve lesz, hogy kirobbant a Pilis Invest-botrány; országszerte közel négyezer kisbefektető vesztette el a pénzét. A felszámolás záróanyaga tavaly elkészült, de sokan éltek kifogással, így a megígért minimális megtérülés kifizetése is késik.

Szabó Ferenc egyike azoknak a soproni károsultaknak, akik soha nem fogják elfelejteni 2004 márciusát. Akkor robbant ki a Pilis Invest-botrány: a szövetkezet felfüggesztette a célrészjegy-kifizetéseket.

A rendkívül jó kamatokkal kecsegtető befektetési társaság kártyavárként omlott össze, s százakat rántott magával. Volt, aki megtakarítását, mások egész családi vagyonukat vesztették el...

– Februárban jött egy értesítés arról, hogy befejeződött a felszámolás, megkaptuk a zárómérleget is. Az újságban is olvastuk, hogy hamarosan kifizetik azt a kis keveset, amit zárolni tudtak és szétosztható a károsultak között. De azóta sem kaptunk egy fillért sem – mondta most Szabó Ferenc.

– A zárómérleggel kapcsolatban a károsultaknak kifogás benyújtására volt lehetőségük, és sokan éltek is ezzel. A Fővárosi Törvényszéknek viszont egyesével kell elbírálnia ezeket az iratokat, s ez minden bizonnyal sok időbe telik.

Pláne, hogy ezres nagyságrendű kifogásról lehet szó. Amíg ez nem történik meg, a felszámoló sem zárhatja le véglegesen az eljárást, s a kifizetésekre is csak ezt követően nyílik lehetőség, hacsak a bíróság közben másként nem dönt – tájékoztatta a Kisalföldet dr. Szekeres Csaba ügyvéd, a hitelezői választmány tagja, aki több soproni károsultat is képvisel.

A Pilis Invest-ügy végét közel négyezer kisbefektető várja országszerte, közülük legalább ötszázan soproniak. A befektetők több mint 12 milliárd forintjával nem tudott elszámolni a cég, aminek vezetőit
jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

A károsultak mindössze tízszázalékos megtérülésre számíthatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ittasan a Skodában - elvették a férfi jogosítványát Sopronban

H. Tamás ellen eljárást indítottak, vezetői engedélyét elvették. Tovább olvasom