Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Pilis-Invest: még tart a nyomozás

Még tart a nyomozás a Pilis-Invest-ügyben, a károsultaknak még legalább másfél évet kell várniuk a kifizetésekre.
Még tart a nyomozás a Pilis-Invest-ügyben. Dr. Szekeres Csaba ügyvéd szerint, aki a hitelezői választmány tagja is, legkorábban másfél év múlva kerülhet sor bizonyos összegek kifizetésére. Közben a károsultak egyesületet alapítottak.

A látszat ellenére „mozgásban van" a Pilis-ügy, de messze még a vége. Ezt erősítette meg dr. Szekeres Csaba, a károsultak egy részének ügyvédje és Ódor Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztályának vezetője is.  A hitelezők azonban türelmetlenek, 2004. március elsején függesztette fel a Pilis-Invest a kifizetéseket.

– A legoptimistább számítások szerint is legkorábban csak 2007 közepe táján számíthatnak arra a Pilis-Invest károsultjai, hogy követeléseik egy részéhez hozzájuthatnak – válaszolta a Kisalföld érdeklődésére dr. Szekeres Csaba. – Egyrészt, mert tartanak a bírósági perek, másrészt pedig azért, mert a rendőrség – a nyomozás végéig – zárolta a Pilis elérhető összes vagyonát. Több kisebb per mellett közel tíz nagy értékű per van folyamatban, ezek akár évekig is elhúzódhatnak. A hitelezői választmány minden új fejleményről tájékoztatja a hitelezőket.
Mint ismert, nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés ügyében folytat nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A tét 11,6 milliárd forint. A gyanú szerint ennyivel károsították  meg a Pilis vezetői
– akik szabadlábon védekeznek –
a hitelezőket.

Hol tart a nyomozás? – kérdeztük Ódor Péter alezredest, a BRFK gazdaságvédelmi főosztályának vezetőjét.
– Meglehetősen bonyolult, sok szálra ágazó ügyről van szó, amelyben jelenleg is tart az iratgyűjtés és egyeztetés, a tanúk kihallgatása – válaszolta az alezredes. – Amikor lezárul ez a folyamat, akkor adjuk át az anyagokat a könyvszakértőknek. Az ő feladatuk lesz megállapítani, hogy mi is történt, hová tűnt a pénz. A szakmai megállapításokat követően dönthetünk arról, hogy átadjuk-e az ügyet vádemelési javaslattal az ügyészségnek.

Ódor Péter arról nem adott felvilágosítást, hogy a Pilis vezetőin kívül mások is bekerültek-e a gyanúsítotti körbe és azt sem  prognosztizálta, hogy mikorra zárul le a nyomozás. Mint mondta, a könyvszakértők is rendkívül leterheltek.

A hitelezők azonban türelmetlenek, hiszen 2004. március elsején függesztette fel a Pilis-Invest a kifizetéseket. Érthetően minél előbb szeretnének pénzükhöz, vagy legalább egy részéhez hozzájutni. Ma még azonban azt sem lehet megmondani, hogy mikor és mennyit kapnak vissza befektetésükből. Érdekeik érvényesítéséért korábban már megalakították a hitelezői választmányt, a közelmúltban pedig egyesületet alakítottak abban a reményben, hogy sikerül felgyorsítani az eseményeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron: az első nagy sikerre várnak

Az Euroligában három forduló után még nyeretlen, vasárnap pedig a magyar bajnokságban is… Tovább olvasom