Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Paróka és hamis rendszám

Hidegség - Hidegségen elfogták azokat a pécsi és pécsváradi férfiakat, akiknek kocsijában kulcscsomókat, hamis rendszámtáblákat s még egy parókát is találtak a rendőrök. Feltehetően utazó bűnözőkről van szó.
Lakossági bejelentésre feltehetően utazó bűnözőket tartóztattak fel Hidegségen a körzeti megbízotti alosztály járőrei.

– A történet egy besurranásos tolvajlási kísérlettel kezdődött – részletezte Milchram Ildikó őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság vádelőkészítő alosztályvezetője. – Egy idős néni házát szemelték ki az elkövetők, akik arra nem számítottak, hogy a házigazda rájuk talál, ellenáll, s elkergeti őket a kapuból. Az utcán tartózkodók – látva a helyzetet – azonnal hívták a rendőrséget. A riadóztatott körzeti megbízotti alosztály járőrei gyorsan cselekedtek, ennek eredményeképpen még Hidegségen sikerült feltartóztatni a Ford Mondeót, s „lekapcsolni" a négytagú társaságot. Kiderült, a pécsi és pécsváradi, harminc-negyven év közötti férfiak közül hárman már büntetett előéletűek voltak. Egyedül a sofőr rendelkezett tiszta lappal. Az autó átkutatásánál olyan tárgyak kerültek elő, amelyek alkalmasak úgynevezett utazói bűnözésre. Találtunk műanyagból készült hamis rendszámot – egy traktornak az azonosítója –, négy kulcscsomót, három pár kesztyűt, álkulcsot, sőt, egy parókát is. Még egy laikus számára is egyértelmű, mire készülhettek, de a törvények értelmében – kihallgatásukat, továbbá a tárgyak lefoglalását követően – elengedtük őket. Ugyanakkor a fertődi rendőrőrs büntetőeljárást kezdeményezett lopás vétség kísérlete, illetve egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett ügyében.

Csiszár Gyula őrnagy, a fertődi rendőrőrs parancsnoka a lefoglalt tárgyakkal. Akad közöttük egy paróka is... Fotó: Gosztonyi Miklós

A rendőrkapitányság továbbra is kéri a lakosságot, hogy minden gyanús esetet jelentsenek, mert csak így lehet megelőzni a bűncselekményeket, köztük az utazó bűnözők besurranásos kísérleteit.

Olvasóink írták

  • 1. papesz 2008. február 15. 12:02
    „Egyszerűen nem értem,hogy miért kell ezeket elengedni.lehet hazafelé majd még kirámolnak egy-pár házat.de nem baj,csakraboljanak.ebben az országban mindent lehet”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkahelyet kereső buszsofőrök

Megye - A Kisalföld Volánnál bevezetett új munkarend miatt távozó sofőröket fiatal buszvezetőkkel… Tovább olvasom