Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Párbeszéd a jövő pedagógustársadalmáról

Sopron - A pedagógustársadalomnak vissza kell állítania presztízsét. Soproni konferenciájukon ebben egyetértettek a szakma képviselői, ahogy abban is: problémáikra van megoldás.
Az ország minden részéből, sőt, több EU-tagállamból is érkeztek pedagógusok a szerdán kezdődött Többcélú Gyógypedagógiai Intézmények VII. Regionális Konferenciájára. A Hotel Sopronban megrendezett kétnapos szakmai előadás-sorozaton a megyei közgyűlés nevében Koczkásné Sipőcz Katalin osztályvezető köszöntötte a 170 résztvevőt, akik azért jöttek, hogy együtt választ keressenek hivatásuk mai problémáira.

Hogyan válhat a pedagógustársadalom ismét harmóniát sugárzó, kultúrát, műveltséget hordozó mintává? Hogyan válhat ez a szakma ismét életformává, hivatássá? Csizovszki Sándor, a konferencia szervezője, a házigazda Doborjáni-iskola igazgatója a Kisalföldnek elmondta, a pedagógusok számára ezek egzisztenciális gondokat is feszegető napi kérdések. Mindenki tudja, hogy a problémát nem elodázni, hanem megoldani kell. A konferencia arra példa, hogy a szakma panaszkodás helyett a kiutat keresi.

Az előadásokból kiderült, többféle megoldás létezhet. Dr. Korzenszky Richárd teológus-tanár például arra helyezte előadásában a hangsúlyt, hogy vissza kellene térni a hagyományos értékrendre, hiszen ezek azok az alapok, amiket megerősítve azokra építkezni lehet.

Dr. Miszlivetz Ferenc szociológus és Győrffy Gábor társadalomkutató ugyanakkor új tudásról beszéltek, szerintük a hagyományos értékeket meg kell tartani ugyan, de át kell kódolni a mai kor kihívásainak megfelelően.

A szervező szerint a konferencia elérte célját: a résztvevők értelmes párbeszédet folytattak. Kiderült, hogy ha nincs is egyetlen üdvözítő megoldás a gondokra, a problémákat meg lehet oldani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új városközpont jöhet létre Fertődön

Fertőd - Összeállt Fertődön a városrehabilitációs program első fejlesztési üteme. Összességében… Tovább olvasom