Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Olajos bűnügy a soproni bíróságon

Zsira - A vád szerint apa és fia gázolajban ˝utaztak˝, míg le nem buktak, ők azonban tagadják ezt. Az okozott kár meghaladta a 2,5 millió forintot.

A lefoglalással mindössze 226 ezer forint térült meg a kárból.

Olajos bűnügy tárgyalását kezdte meg dr. Szabó Magdolna bíró a soproni bíróságon.

A két vádlott közül az apa egy zsirai székhelyű cég üzletvezetésre jogosult kültagja volt. A vállalkozás Zsira külterületén telephelyrészt bérelt egy kft.-től ott, ahol a másik cégnek üzemanyagkútja is volt.

A nyomozati iratok alapján apa és fia először 2008. október 27-én hajnalban utánfutós gépkocsival keresték fel a kutat, ahol tartályokba töltve 2160 liter gázolajat vittek el, 680 ezer forint értékben. Noha a telephelyen volt őr, alig egy hét múlva 1213 liter, két napra rá 2090, nem sokkal később 2040 liter volt a zsákmány. Hogy mit is kezdtek a gázolajjal, arról nem tettek vallomást a vádlottak, s azt a rendőrségi nyomozás sem derítette ki. Ám időközben a sértett megfigyelőrendszert épített ki a telephely üzemanyagkútja köré, ami az egyik éjszaka jelzett. A tettesek ekkor menekülőre fogták, a gázolajjal teli tartályokat szállító utánfutót a földutak egyik kereszteződésénél hagyták.

A bűncselekmények elkövetését a vádlottak tagadták, azonban azt tanúvallomások, videofelvételek, fényképek, rendőri jelentések és hívásforgalmazási adatok is bizonyítják. Dr. Szabó Magdolna bíró további bizonyítást rendelt el, ezért április végére elnapolta a tárgyalást.

Olvasóink írták

 • 2. pistika 2010. április 01. 09:21
  „Van egy telephely, van rajt egy üzemanyagkút és van egy őr. Van két ember, akik rendszeresen "megtankolnak". Az őr meg nem lát semmit...
  Vagy lát, de úgy tudja, hogy a két ember viheti a gázolajat utólagos elszámolásra. A jövedéki adó visszatérítéssel támogatott, mezőgazdasági gépek tankolására elkönyvelt gázolajat. Aminek az áfáját is visszaigénylik. Ebből meg visszacsorog némi zsebpénz...
  Aztán borul a parti, bukik a samesz.
  Vagy mégsem? Kiderül?”
 • 1. arrajáro 2010. március 31. 20:56
  „Mit csiripeltek a verebek ?? :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szombaton indul a nagycenki kisvasút

Április 3-tól újra várja a kikapcsolódni vágyókat a nagycenki kisvasút. Tovább olvasom