Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Németh: a Fidesz nemet mondott az ÁFA csökkentésre Sopronban

Az MSZP támogat minden olyan kezdeményezést, ami egy picit is visszaadhat a családoknak az elmúlt 3 év megszorító politikája után - mondta el Németh Imre.


Az MSZP minden olyan intézkedést támogat, amely az Orbán kormány által előidézett válsághelyzet miatt nehéz helyzetbe került lakosság megélhetési költségeit csökkenti, ezért az MSZP soproni frakciója támogatta a 10 százalékos rezsicsökkentésről szóló előterjesztést - mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Németh Imre, a párt önkormányzati képviselője.

A politikus így folytatta: az MSZP azonban úgy véli a rezsicsökkentés igazságtalan, és ahogy szélesíti azt a kormányzat, úgy lesz egyre igazságtalanabb.

- A Fidesz által bevezetett rezsicsökkentés keveset ad a lakosságnak, igazságtalan, mert a sok energiát használó gazdagabbaknak sokat ad, míg a szegényeknek szinte semmit - tette hozzá.

Az MSZP Sopronban képes volt félre tenni politikai és egyéb aggályait, az ország mai helyzetében ugyanis, az MSZP támogat minden olyan kezdeményezést, ami egy picit is visszaadhat a családoknak az elmúlt 3 év megszorító politikája után.

Elvártuk volna a Fidesztől, hogy ők is támogassák a módosító indítványunkat, azt az országos kezdeményezést, hogy az alapvető élelmiszerek árát, 22 százalékkal csökkentse Magyarország Kormánya, ezzel segítve azokat, akik jövedelmük jelentős részét a nélkülözhetetlen, mindennapi betevőre kénytelenek fordítani.

A Fidesz csütörtökön Sopronban nemet mondott a rezsicsökkentésre, jól megmutatva a Fidesz képmutatását, és egyben leleplezi a rezsicsökkentés valódi célját is.

A Fidesz óriási energiát fordít a rezsicsökkentés „reklámozására", de a Fideszt nem a magyar családok helyzete, hanem saját politikai hatalmuk bebetonozása érdekli.

A tegnap a Fidesz frakcióvezetőjétől aláírásra megkapott aláírásgyűjtő ív tekintetében az MSZP beadvánnyal fog élni a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál, hogy vizsgálja meg a Fidesz aláírásgyűjtő ívét, megfelel-e az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény 68 § (6) pontjának, ami a nyilvántartási szám feltűntetését kötelezővé teszi - zárta Németh Imre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent György búcsú - Felszentelte a templom székely zászlóját Márfi Gyula érsek

A soproni Szent György templom búcsúján Márfi Gyula veszprémi érsek szentelte frel a székely… Tovább olvasom