Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Nem lesznek filléres gondok

Hegykő - A Fertő-parti település, Hegykő azon kevés falvak közé tartozik, ahol nem kell megszorító intézkedéseket hozni. A fejlesztések önrészére 25 millió forint jut, és kötvényeket is vásárolnak.
Hegykőn az idei költségvetést már tárgyalta a pénzügyi bizottság, a végső döntést várhatóan a következő képviselő-testületi ülésen hozzák meg. Azt azonban már tudni, hogy az önkormányzat 315 millió forintra tervezi a költségvetését. Ebből mintegy 20 millió forint tartalékot különítenek el a pályázati önrészekre. A tervek szerint az idei beruházások önrésze 25 millió forint lesz, 15 millió forintból pedig kötvényeket vásárolnak.

– Ebben az évben valóban nem lesznek filléres gondjaink – néz optimistán a jövőbe Szigethi István polgármester. – Ám mindez nem jelenti azt, hogy felelőtlenül költekezzünk. Az iskola és az óvoda működéséhez az állami normatíván felül több tízmillió forinttal járulunk hozzá. A madárles és a kerékpáros-pihenő megépítéséhez már tavaly elnyertük a támogatást, ugyanakkor a hatmillió forintos önrészt az idei költségvetésbe tervezzük be. Emellett ugyancsak pályázati pénzekből szeretnénk elkezdeni a Fő tér rehabilitációját, parkosítását.

A polgármester hozzátette, a lehetőségektől függően vagy felújítják a ravatalozót, vagy egy újat építenek. Amennyiben a költségek felét fedező pályázati forrást találnak, akkor várhatóan ez utóbbi mellett döntenek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idegenvezetés a mélygarázsban

Sopron - Van is mélygarázsunk, meg nincs is. Sopron önkormányzata tegnap betekintést engedett az… Tovább olvasom