Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Multifunkciós csarnok épülhet

Sopron - A kamara teljes tekintélyével támogatja egy új faipari, erdészeti és asztalosipari kiállítás és vásár megrendezését Sopronban – jelentette ki Horváth Vilmos elnök. Ebben partner az önkormányzat is, amely hosszú távon egy multifunkciós csarnok építését tervezi.
– A több  mint másfél évtizedes töretlen sikertörténet, számos hazai és külföldi elismerés, az egyetemi háttér sem volt elegendő, hogy a Ligno Novum  Wood Tech kiállítás és vásár megmaradhasson Sopronban – mondta Horváth Vilmos. – Az okokat ma már felesleges keresgélni, de volt olyan vélemény, hogy „Sopron messze van Magyarországtól".

Ez lehet, hogy így van, viszont közelebb van Európához. Régiónk közismerten a faipar és az erdészet fellegvára, a Nyugat-Magyarországi Egyetem pedig a szellemi bázisa, fellegvára, ezért fájdalmas és egy kicsit érthetetlen, hogy a Ligno Novumot miért kellett Budapestre költöztetni. Én is vallom azonban Lékai László bíborosi jelmondatát, miszerint  a „megnyesett fa kizöldül". Így lesz ez Sopronban is, mert az összefogásnak köszönhetően jövőre egy új szellemiségű vásárt rendezünk Inno Ligno Sopron elnevezéssel. Ebben a kamara, az egyetem, a Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter partnere lesz az önkormányzat is. 

A soproni vásárok egyik legnagyobb gondja az elmúlt években egy megfelelő nagyságú kiállítási csarnok hiánya volt. Az aréna erre nem vagy csak részben alkalmas, és más a funkciója. Ezért elengedhetetlen egy multifunkciós csarnok építése.

– Az önkormányzat hosszú távú tervei között valóban szerepel egy ilyen létesítmény megvalósítása – tudtuk meg Simon István alpolgármestertől. – Egy multifunkciós csarnok lehetőséget teremt a turizmus feltételeinek javítására is. Az azonban még nem dőlt el, hogy milyen forrásból épülne fel, mert több milliárd forintról van szó. Elvben szóba jöhet pályázat és a magántőke is. Ez azonban csak az első lépés, hiszen egy ilyen csarnok fenntartása, gazdaságos üzemeltetése sem egyszerű, ezért alaposan kimunkált elképzelésekre van szükség, mielőtt  döntés születne. Addig is az önkormányzat támogatja az Inno Lignót, a megvalósításban pedig a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. játszik majd fontos szerepet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változtatási tilalom a sopronkőhidai területen

Sopronkőhida - Változtatási tilalmat rendeltek el a Sopronkőhida és a Tómalom között fekvő… Tovább olvasom