Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Mosolyt csaltak az arcokra

Sopron - Az Aktív Soproni Ifjak (AKSI) tízfős csoportja játszóházat rendezett a Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthona lakói számára. Úgy érzik, a bentlakóknak szükségük van a kintiekkel való találkozásra.
– Tízfős csoportunk lelkileg felkészülve lépett a Tómalom utcai intézménybe, hogy egy közös délutánt töltsön el a sérült fiatalokkal – mondta Neher András, az AKSI titkára.

– Játszóházat rendeztünk nekik, így például a falra felragasztott nagyméretű papíron körberajzolhatták egymást, majd a körvonalakat emberré egészíthették ki, és azt apróbb képekkel dekorálhatták.

AKSI-akció: Kuslits Szandra, az AKSI elnökségi tagja is aktívan részt vett a gondozottakkal való körjátékban.

Mások írólapokra rögzítettek faleveleket és terméseket, festettek és rajzoltak. Ezt követően labdajáték, körjáték és egy akadálypálya következett, könyvjutalmakkal. Látva és átérezve a sérült fiatalok nevetését, boldogságát, csoportunk tagjai azzal a jóleső érzéssel távoztak a Tómalom utcai intézményből, hogy megérte időt szánni sérült embertársainkra, az ő örömük a mi örömünk is volt.

– Az AKSI fiataljai dicséretes hozzáállással immár másodszor jártak gondozottjainknál – tudtuk meg dr. Baikó Erzsébettől, az intézmény igazgatójától. – Csak köszönettel tartozunk nekik, hiszen a sérült gyermekeknek igen fontos a külvilággal való kapcsolat, a törődés, egyszersmind az elfogadás érzése.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábítószer a padláson

Lövő - Kábítószeres férfi ellen indul újabb büntetőeljárás, akinél a rendőrök a házkutatás során… Tovább olvasom