Kisalföld logö

2018. 09. 22. szombat - Móric 14°C | 25°C Még több cikk.

Ments meg egy kutyát!

A Sopron Holding Zrt. harkai úti ebrendészeti telephelyén nagyon sok kutya várja szerető gazdáját, hogy újra meleg, békés otthonra találjon.

Az örökbefogadás az egyik legjobb megoldás, ha valaki kutyát szeretne, az állattartás azonban felelősséggel és kötelezettségekkel is jár. Az örökbefogadónak hosszú éveken keresztül kell a négylábú jó gazdijának lennie, az állat ugyanis nem játékszer, hanem élőlény, akinek szüksége van gondoskodásra. A kutyákat etetni, itatni, gondozni kell, és évente állatorvosi kontrollra vinni, nem elég tehát, ha az örökbefogadókat kizárólag a szeretet vezérli.

A kutyatartás napjainkban mind nehezebb kérdés. A nyugati országokban is csökken a kutyák átvételére való hajlandóság. Napról napra nő a gazdátlan állatok száma, nálunk is, ezek befogása, elhelyezése nem kis munkát jelent a Sopron Holding Zrt. munkatársainak. Mind nagyobb feladat hárul a társaságra, hogy az ebek gondoskodó, felelősségteljes gazdákra találjanak. Addig is ideiglenes otthont biztosítanak, s szakszerű, rendszeres állatorvosi ellátásban részesítik a hozzájuk került kutyákat.

Olvasóink írták

 • 11. SzImike 2010. június 09. 12:43
  „Tisztelt Innen!

  Egyetértek Önnel! Állatot nem kötelező tartani! Mindig azt mondom, számunkra emberek számára legyen megtiszteltetés, hogy tarthatunk állatot. A gond az, hogy meggondolatlanok az emberek és nem gondolnak bele, hogy az az eb, 5 év múlva is élő teremtmény lesz, akiről gondoskodni kell. Sajnos vannak szökős kutyák, vannak kirakott kutyák és vannak megunt kutyák is. Vannak nem megfelelően tartott állatok is. Amennyiben bejelentés érkezik hozzánk, kivizsgáljuk és ha szükséges megtesszük a megfelelő lépéseket. De azt is figyelembe kell venni, hogy sokan túl lihegik a dolgokat. Mi reálisan nézzük az ügyeket.

  Tisztelettel:
  Szakonyi Imre”
 • 10. Innen 2010. május 31. 09:18
  „Tisztelt Elnök Úr!

  Az lehet, hogy van törvény, de a bántalmazott, méltatlan körülmények között tartott, végletekig lezsarolt-leelletett állatok számából ítélve sok-sok hézag van benne. Tudom, hogy manapság kicsiny országunkban minden sokkal fontosabb, mint ezeknek az állatoknak a védelme, de azért azt is tegyük hozzá, hogy nem kötelező állatot tartani.

  Örömmel olvasom, hogy Önök is csak ivartalanítási kötelezettséggel adnak örökbe kisállatot.

  Én személy szerint támogatok néhány állatvédelmi alapítványt, kutyamentő egyesületet, remélve, hogy ezzel hozzájárulhatok a menhelyi állatok védelméhez-ellátásához-gazdához segítéséhez.”
 • 9. SzImike 2010. május 29. 10:03
  „Tisztelt Innen!

  A Soproni Állat- és Természetvédők Egyesülete alapból úgy adja örökbe az állatokat, hogy meghatározott időn belül ivartalanítani kell az egyedet. Ezt javaslom a Holdingnak is, hiszen ezzel is csökkentjük a populáció növekedését. Ehhez viszont be kell mutatni a kutyát/cicát, hogy valóban megtörtént-e.
  Törvény. Sosem lesz olyan törvény ami mindenkinek megfelelő lenne. A legnagyobb gond, hogy általában a civilekkel nem szoktak egyeztetni, ebben az esetben kivétel az önkormányzat, ugyanis állatorvoskkal egyeztettek a helyi rendelet megalkotása előtt. Mi akkor még nem léteztünk. Tehát van törvény, ami betartható. Igaz, vannak olyan részei, amik nem egyértelműek. De a lényegi, alapvető dolgok, betrathatóak. A kétes dolgokra pedig mi állatvédők felhívjuk a törvény alkotóinak figyelmét.

  Tisztelettel:
  Szakonyi Imre, elnök”
 • 8. MotorosPista 2010. május 29. 08:26
  „2000ft=sok kisfröccs”
 • 7. Monesz 2010. május 29. 07:32
  „Aki sajnál a menhelytől 2 ezret inkább hagyja ott a kutyát! Nem sörözni mennek belőle! Gondolom más értelmetlen dologra nem sajnálják ezt a pénzt!”
 • 6. Innen 2010. május 28. 19:58
  „Na meg ugye az ivartalanításon!!!

  Amíg nem korlátozzák valahogyan (persze kérdés, hogy hogyan) a szaporítók, és a "jajjdecukikiskutyák" gazdák tevékenységét, addig sose lesz rend az állattartás területén sem. Továbbá nem ártana egy értelmes, jól megfogalmazott, alkalmazható és alkalmazott, hatásos állatvédelmi TÖRVÉNY.”
 • 5. SzImike 2010. május 28. 10:35
  „Mi soproni állatvédők is szinte naponta folyamatosan kapjuk a bejelentéseket - nem régiben útszélre kirakott kiscicák - megunt, kirakott kutyákról, cicákról. Egy állatban nem a pénzt kell nézni, bár tudom, milyen nehéz anyagi helyzete van az embereknek. Az a pár ezer forint, amit a telepen kérnek a kutyákért, nem fedezi az oltás, chippelés, féregtelenítés és tartás költségeit. A hiányzó összeg, mind-mind a holding (város) pénzéből van fedezve. Inkább az az elszomorító, hogy így vagy úgy, évente sok kutya kerül a telepre. A kedves állattartóknak - tisztelet a kivételnek - ezen kellene elgondolkodni!

  Tisztelettel:
  Szakonyi Imre
  elnök
  Soproni Állat- és Természetvédők Egyesülete
  www.soproniallatvedok.hu
  soproniallatvedok@gmail.com
  06-30/748-2551”
 • 4. Elektra07 2010. május 27. 19:02
  „Kedves Obama! Ha örökbefogadsz egy kutyát, élete során a kétezer forintnak többszörösét kell majd ráköltened. Persze ez lényegtelen ahhoz képest hogy egy kutya milyen sok szeretettel hálálja meg a törődést. Mellette sok élményben lehet részed. Nekem is menhelyi kutyám van négy éve. Pici gombócként került hozzánk. Sártól és széklettől volt koszos a bundája, mert a menhelyen nem igazán törődtek vele. Megfürdettük a gyerekeimmel másnap pedig már el is vittem az állatorvoshoz. Mára már gyönyörű fejlett kutya vált belőle. Sokat okosodott, igaz néha engedetlen de mi így is imádjuk. Semmi pénzért nem válnánk meg tőle.Visszatérve a kétezer forintra: Azt a pénzt a menhely dolgozói a többi kutya élellmezésére és orvosi ellátására fordítja.”
 • 3. obama 2010. május 27. 17:29
  „ja akartam en onnan valamikor egy kutyat csak aztan kozoltek fizessek 2000 ezer ft-ot azt vihetem a kutyat hogy van ez.”
 • 2. mz/x 2010. május 27. 14:02
  „A kép az mindenképpen motiváló lehet:)))”
 • 1. ursula 2010. május 27. 13:41
  „Tegyenek már fel képet ide a netre, hogy legyen ami ösztönözze az embereket!!!!
  Bevisznek egy kutyát, fényképezzék le....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy házat elöntött a Pákász-árok Répcevisen

Répcevis - A délutáni esőzés miatt Répcevisen a Pákász-árok megáradt, s vize elöntött négy házat. Tovább olvasom