Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Megrongálódott a burkolat

A súlykorlátozó tábla tiltása ellenére nehéz-
gépjárművek közlekedtek a Felsőbüki Nagy Pál utca térségében. Az alap nélküli burkolatok egyes helyeken meg is rongálódtak.

A csapadék- és szennyvízcsatorna korszerűsítése, vízvezetékcsere, illetve a Kőszegi úti aluljáró és a Felsőbüki Nagy Pál utca körforgalmának építése feljogosít-e a közúti jelzőtáblák semmibevételére? – vetődött fel a kérdés az érintett térség lakói részéről. Ugyanis mind a Vághy Ferenc, mind a Lépcsős utca elején súlykorlátozó tábla (3,5 tonna) tiltja a méretes járművek behajtását. Mégis, az egyik lakó lencsevégre kapta, amint ennek a tiltásnak fittyet hánynak a munka hevében. Mint azt a felvétel mutatja, a burkolat nem is bírta ezt a terhelést. Vajon az okozott károkat kijavítják? – teszik fel a kérdést a lakók.

Súlykorlátozó tábla tiltja a 3,5 tonnánál nehezebb járművek behajtását a Lépcsős utcába.
Súlykorlátozó tábla tiltja a 3,5 tonnánál nehezebb járművek behajtását a Lépcsős utcába.


– A vízműves munkák, valamint a körforgalom építése miatt megnőtt a környéken az erőgépek forgalma, ezt ki kell bírnunk. Csak az utcák burkolata is bírja – fogalmazott a Vághy utcai irodában dolgozó Schubert Zoltán műszerész. Részletezte, a Vághy Ferenc utcát – valamint úgy tudja, a környék utcáit is – jó harminc évvel ezelőtt a fertőrákosi kőbányából hozott kőporral fedték le, mondván, ez majd „becementesedik". Hát, ahogy mondani szokás, ez nem jött be. Két és fél évtizede aszfaltborítást kaptak ezek a rétegek, mindenféle komolyabb útalap nélkül. Az utcák elejére ki is rakták a súlykorlátozó táblát, hiszen ilyen körülmények között egy-egy nehezebb jármű óhatatlanul is tönkrevágja a burkolatot.

Megrongálódott a burkolat: a vízmű egyeztet az önkormányzattal.
Megrongálódott a burkolat: a vízmű egyeztet az önkormányzattal.


– Be is süppedt jócskán a burkolat egy része a nehéz erőgépektől. Szeretnénk, ha ezek után rendbe tennék az utcát – mondta Kovács Kálmánné a Lépcsős utcaiak nevében.

Mint kiderült, a fotón valóban a Soproni Vízmű Zrt. által megbízott alvállalkozó járműve szerepel.

A társaság kommunikációs munkatársa, Halász Szilvia szerint az érintett térség útburkolati hibái nem csak a mostani munkálatok során keletkeztek, hiszen akadnak olyan komoly sérülések is, amelyek nem estek a munkaterületbe. Ráadásul a környéken több kivitelező is végzett útépítési munkálatokat nagyméretű munkagépekkel. Az út állapotáról a továbbiakban egyeztetnek az önkormányzattal.

Olvasóink írták

 • 8. Jeronimo 2012. augusztus 31. 17:26
  „Csak egy észrevétel. Mit kapott lencsevégre a lakó? Sajnálattal közlöm, hogy ez az autó az utca túloldaláról jött és ott nincs tábla. Márpedig a magyar KRESZ szerint ez így nem szabálysértés. Más kérdés, hogy biztosan tudták a súlykorlátozást. Ha megír az újságíró egy cikket és mellékel egy fotót az legyen helytálló.”
 • 7. pumukli59 2012. augusztus 30. 12:35
  „prakker
  A cikkben leírtak igazak. Abból az is kiderül, nem egyértelmű mely cég munkagépei okozták a károkat. Te sem fizetnél olyan hiba javításáért, amit nem Te okoztál. Részemről a vita lezárva.”
 • 6. prakker 2012. augusztus 30. 08:48
  „morgo94. Légy szíves olvasd el még egyszer Kukac40 hozzászólását, Ő másra is rá szeretne világítani mint a nehéz gépek okozta károkozás, de ez legyen a rendőrség feladata. Egyébként nem értem miért is kellene az Önkormányzattal egyeztetni. Szerintem aki a károkat okozta annak kutya kötelessége helyre állítani azokat.”
 • 5. morgo94 2012. augusztus 29. 19:44
  „Tiltja persze, de mégis hogyan vigyék el a kiásott földet, feltört burkolatot, egyéb törmeléket? Repüljenek át a gépek a rosszul megépített utak fölött?? Vagy mégis mit gondolnak az ott lakók, hogyan oldják ezt meg, merre menjenek, ha másfele nem tudnak??”
 • 4. prakker 2012. augusztus 29. 08:33
  „pumukli59. Azért abban legalább egyet értünk, hogy a károk helyre állításáról, annak üteméről kell a vízműnek egyeztetni. Senki sem mondta, hogy azokat a károkat amiket nem a vízmű okozott, azokat ők állítsák helyre. De rögtön azzal kezdeni, hogy nem csak Ők dolgoztak az adott térségben mint védekezés, azért ez bemozgatja sok ember fantáziáját. A megjelent cikkről egyeztettek Halász Szilviával, és Ő nem emelt kifogást a tartalma ellen, így a cikkben megjelentek igaznak mondhatók. Ezt egy a vízmű kommunikációjáért felelős embernek tudnia kell.”
 • 3. Kukac40 2012. augusztus 28. 18:39
  „Ők munka végzés miatt használták a tiltásellenére. Hágy "P"-s rendszámos autót, gépet, látni aminek semilyen útvonal engedéje nincs, mégis közlekedik. A legtöbb műszakilag is alkalmatlan a közlekedlésre. A P-s rendszámot használóknál miért nem ellenőrzik a részleteket is?”
 • 2. pumukli59 2012. augusztus 28. 17:19
  „prakker, ha nem ismered a részleteket, ne ítélkezz. Főleg látatlanban olyan emberről, akit nem ismersz.”
 • 1. prakker 2012. augusztus 28. 15:08
  „A vízmű részéről Halász Szilvia segítségével, hathatós részvételével megkezdődött a szerecsen mosdatás. Nem az út állapotáról kell egyeztetni az önkormányzattal, hanem az okozott károk helyre állításáról. Minden bizonnyal, legalábbis remélem, tudják az önkormányzatnál, hogy milyen közmű javítás történt más cég (ek) részvételével a környéken.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

50 éve: focimeccs a Vasfüggöny árnyékában

50 évvel ezelőtt játszott barátságos meccset Nagycenk és az ausztriai Sopronkeresztúr… Tovább olvasom